Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KUTSO) organizasyonu, Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği (BOZGİED) işbirliğinde, "Teknolojik Kurtuluş Savaşı’na var mısınız?" sloganıyla Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Bilecik ve Eskişehir’den patent sahiplerinin buluşlarının sergilendiği ’Bölge Mucitler Sergisi’ Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) açılışı yapıldı.
Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin mevcut durumunu ve potansiyelini kendisine yeterli görmediğini, ülke insanının daha iyi noktalara gelmesinin hedeflendiğini söyledi.Nayir, "Bunlar için belli yerler, belli seneler hedef alınarak projeler geliştiriliyor. İlk olarak Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılına ait hedeflerimizi belirledik. Daha sonra İstanbul’un fethinin 600. yılı olan 2053’e de hedefler koyduk. Anadolu’ya girişimizin bininci yıl dönümüne de hedefler koyduk. Bu hedeflerin başında ülkemizin ekonomisini teknolojisini geliştirmeye yönelik adımları bir yol haritası olarak önümüze koyduk" ifadelerini kullandı.
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral da, serginin Bilecik ve Eskişehir’den sonra dördüncüsüne ev sahipliği yaptıklarına işaret ederek, "Her yeni buluş insanlığın hizmetine sunuluyor. Biz bu çalışmaları çok önemsiyoruz. Sahip olduğum şirketler, hem de bölge illerimizin gelişmesi açısından, ayrıca Türkiye’nin marka değerinin olması açısından bu buluşlar ve tasarımlar son derece önemli. Her insanın ruhunda bir yetenek vardır. Tüm mesele bu yeteneği ortaya çıkarmaktır. Eğer bu yetenek ortaya çıkartılabilirse insanlığın faydalanabileceği şeyler oluyor. Bu anlamda bu çalışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, okullar, özel sektör, üniversiteler, çeşitli kurum ve kuruluşların buluşlarının tanıtıldığı ve 75 standın olduğu serginin açılışı yapıldı. Protokol mensupları ve iş adamları stantları gezerek, buluşlar hakkında bilgiler aldı. (EFE)