Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in eşi Münevver Nayir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’nde kalan çocukları ziyaret etti.
Kütahya Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Kadir Ergani, kurumun işleyişi, yapısı ve çocukların durumu hakkında Münevver Nayir ile Birgül Çevik’e bilgiler verdi.
0 ila 18 yaş aralığındaki 56 çocuğun kaldığı Çocuk Evleri Sitesi’nde sevgi seliyle karşılanan Münevver Nayir çocukların her biriyle tek tek ilgilenerek, istek ve beklentilerini dinledi.
Çocuk Evlerinin birer şefkat yuvası olduğuna dikkat çeken Münevver Nayir, “Her biri bize birer emanet olan çocuklarımıza sahip çıkmak, onlara iyi bir gelecek sunmak hepimizin görevi. Bu noktada Devletimizin çocukları hayata en güzel şekilde hazırlamak için sunduğu imkanlardan da en iyi şekilde istifade edilmeye çalışılıyor. Bugün hepsini yakından tanıma ve yaşam alanlarını görme fırsatımız oldu. Tertemiz, sıcak ev ortamında, birer anne, abla şefkati içerisinde hayatlarına devam ettiklerini gördük ve bundan büyük mutluluk duyduk. Böylesine sıcak bir ortam oluşturdukları için hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Münevver Nayir, çocuklara günün anısına çeşitli hediyeler verdi. (EFE)