Yaklaşık 50 yıl doktorluk mesleğini Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) icra ederek memleketi Kütahya’nın Simav ilçesine dönen İbrahim Naci Eren, 91 yaşında vefat etti.
Mal varlığının büyük bir kısmını eğitim kurumlarına vakfeden eğitim mimarı Dr.İbrahim Eren, ilk olarak 1992 yılında, annesi Gülizar Eren adına 24 derslikli bir İlk öğretim okulu yaptırdı. Simav Teknoloji Eğitim Fakültesine kendi ve eşi Müfide Eren adına eğitim blokları yaptırdı.Simav’daki Fakülte kampüs alanında dedesi müftü Hacı Mehmet Akif Eren adına bir eğitim bloku yaptırdı. Eğitime her gün ayrı bir desteği olan hayırsever doktor maddi desteklerini sürdürmekteydi.
Doktor İbrahim Naci Eren’in cenazesi cenaze namazı için camiye getirildiz.
Hayırsever eğitim gönüllüsü Doktor İbrahim Naci Eren’in cenaze namazına Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Remzi Gören, Simav Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Muammer Gavas, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, Simav AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güner, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Sayit Bayramoğlu, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Eren, dua ve gözyaşları arasınsa toprağa verildi. (MEİ-EFE)