Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde açılan ve 15 Temmuz adı verilen iş yerinde şehit ve gazi ailelerine ücretsiz hizmet verilecek.
15 Temmuz Fastfood isimli iş yeri dualarla vatandaşların hizmetine açıldı. Beytullah Fidan ve Halil İbrahim Göçmen isimli iki arkadaş, darbe girişimini unutturmamak adına yeni iş yerlerinin isimlerini “15 Temmuz” olarak verdi. İş yeri sahibi Beytullah Fidan, “15 Temmuz’da Türkiye’miz büyük bir darbe atlattı. Türkiye’nin birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu herkes görmüş oldu. Biz de o anı vatandaşlarımıza unutturmamak için iş yerimize böyle bir ismi uygun gördük. Unutulmasın ki hep birlik içerisinde olalım diye böyle isim düşündük” dedi.
Şehit ve gazi ailelerine ücretsiz de hizmet verdiklerini belirten Fidan; “15 Temmuz’daki gazi ve şehit ailelerine de ilçemizdeki Göbel Termal Tesislerinde 1 gün konaklamaları ve yemeleri içmeleri bizden olsun istiyoruz. Sadece biz gazi ve şehit ailelerimiz için elimizden geldiğince bir şeyler yapmak istiyoruz” diye konuştu.
İş yeri açılışına katılan komşu esnaflardan Mehmet Ali Kocabaş ise “Arkadaşlar buranın ismini 15 Temmuz olmasını istediklerini söylemişlerdi. ’İsimden yararlanılıyor mu?’ diye tepki de çekebilirdi. Fikirlerini söylediler, yapacaklarını söylediler. Çok hoşumuza gitti. Ayrıca, 15 Temmuz gününü yaşayan gazileri ve şehit ailelerini Göbel Termal Tesislerinde ağırlamak istiyorlar. Böylece anlıyoruz ki bunun maddiyatla da ilgisi yok” diyerek açılan yeni iş yeri ile ilgili duygularını dile getirdi.