Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece elde eden sporcular ile yılın en başarılı sporcuları ödüllendirildi.
Kütahya Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ‘Sporun Enleri’ ödül törenine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcısı Sedat Oktar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik, bazı daire müdürleri, sporcular ve aileleri katıldı.
Törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen ile AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel de birer konuşma yaptı.
Amatör sporun yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir konuşmasında, “Spor, devletimizin yaygınlaştırmaya çalıştığı hem merkezi hem de yerel yönetimlere görev olarak verdiği hususlardan biri. Spor hem ruh sağlığı hem de toplum sağlığıdır, yardımlaşmadır, dayanışmadır, kendine güveni hissetmedir. Spor başarıya da başarısızlığa da tahammüldür. Bu kadar önemli bir konunun devlet içerisindeki yerine baktığımızda Gençlik ve Spor Bakanlığımız altyapıyı hazırlayarak bütün illerimize götürmeye çalışmakta, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlerimiz de personeliyle, antrenörleriyle bu hizmete katkı sağlamakta. Asıl önemli olan amatör sporun yaygınlaşması. Toplumun geneline bu sporu yaygınlaştırmazsak istediğimiz başarıyı elde etmemiz mümkün değil" dedi
Konuşmaların ardından 2016 yılı ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılı olan sporcular ile 2016 yılı ‘sporun enleri’ olan sporculara Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ile protokol üyeleri tarafından hediye verildi.
Spora desteklerinden dolayı Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili Murat Koyak’a da Vali Nayir tarafından plaket verildi. (EFE)