Diyarbakır’da uzun bir aradan sonra silah sesleri, yerini müzik sesine bıraktı. Son günlerde ’İçimdeki Duman’ şarkısıyla listelerde üst sıralarda yer alan İlyas Yalçıntaş, Diyarbakır’da konser verdi.
Bölgede yaşanan terör olayları yüzünden konser ve benzeri etkinliklerin yok denecek kadar az olduğu Diyarbakır’da, İlyas Yalçıntaş rüzgarı esti. ’İncir’ ve ’İçimdeki Duman’ şarkılarıyla gündemdeki yerini koruyan Yalçıntaş, Kahve Diyarı Diclekent Şubesi’nde hayranlarıyla bir araya geldi. Yalçıntaş, yoğun ilgi gösterilen konserinde, hayranlarını hem eğlendirdi hem de hüzünlendirdi.
Diclekent Kahve Diyarı işletmecisi Özkan Yıldırım, konserin çok güzel geçtiğini ve Diyarbakır’a böyle sanatçıların gelmesinin kendilerini memnun ettiğini dile getirerek, "Herkesin gelip görmesi lazım. Diyarbakır halkının ne kadar sevinçli, ne kadar sıcak olduğunu herkesin görmesini isteriz. Şunu söylemek istiyorum. Diyarbakır halkı eğlenmeyi gerçekten hak eden insanlardır. Bu olaylardan dolayı böyle etkinlikler de yapamıyoruz. Bütün işletmecilere sesleniyorum. Amacımız para kazanmak değil. Burada insanları eğlendirmek ve motive etmek, huzuru bulmak için bunu yaptık. Halkımız için, insanlarımız için bunu yaptık" dedi.