Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kanalboyu ikinci etap düzenleme çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor.
Atatürk Kız Lisesi ile Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ön tarafından geçmekte olan kanalda kazı çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak kanalın altına drenaj hattı döşedi. Büyükşehir Belediyesi 600 metre uzunluğundaki kanalı, hazırlanan proje kapsamında genişletiyor. Kanal 5 metre genişliğinde, 2.5 metre derinliğinde yapılacak.
Farklı bir proje
Projeyle ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapılan düzenlemenin Kanalboyu birinci etap projesinden farklı olduğunu söyledi.
Bambaşka bir görünüme kavuşacak
Malatya’nın son yıllarda hemen her alanda büyük bir gelişim gösterdiğini ifade eden Başkan Çakır, “Malatya’yı bölgesinin cazibe ve çekim merkezi yapmak için çalışmalara devam ediyoruz. Cadde ve sokaklar bir kentin gelişmişlik seviyesini gösteren yüzüdür. Biz Malatya’nın her cadde ve sokağını standartlara uygun hale getiriyoruz. Malatyalıların gönlünde ayrı bir yeri olan Kernek, Hürriyet Parkı, Kanalboyu gibi mekânları da yeniledik. Kanalboyu ikinci etap çalışmalarına başladık. İkinci etap düzenleme projesi farklı ve güzel. Özellikle 5 metre genişliğindeki kanalımız buraya ayrı bir renk katacak. Bu bölgemizde çok farklı proje çalışmaları yapacağız. Bölgemizde bulunan bazı okulları imzaladığımız protokollerle başka alanlara taşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Malatya’mızı ziyaret eden Milli Eğitim Bakanımız bu projemize destek verdi. Malatya’nın kalbi olan bu bölge birkaç yıl sonra bambaşka bir görünüme kavuşacak” dedi.