Malatya Büyükşehir Belediyesi Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi tarafından geleneksel hale getirilen 2 bin 500 kişilik Aşure günü buluşmasına katıldı. Burada konuşan Çakır, “Farklılıklarımızla birlikte Aşure gibi bir olalım” dedi.
Yeşilyurt Zaviye Mahallesi’nde bulunan Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın ile şube müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nin yoğun ilgi gördüğünü kaydederek, “Bu merkezimize ilgi gösteren tüm hanım kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Burası sadece bayan kardeşlerimize hizmet veriyor ve burada çeşitli sanat kursları ile spor imkanı bulunuyor. Sanat kurslarını bir çok mahallemizde yapıyoruz ama burası biraz daha aktif, yoğun ilgi görüyor” diye konuştu.
Aşure vesilesiyle bir araya gelmeyi arzu ettiklerini kaydeden Başkan Çakır şunları söyledi:
“Muharrem’inizi tebrik ediyorum. Allah, oruç tutanların oruçlarını kabul etsin. Muharrem ayı bizim için önemli bir ay. Bir yandan hüzünlendiğimiz bir ay: Kerbela’yı yaşadığımız bir ay. Kerbela acısını yüreklerimizde hissettiğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum. Şehitlerimiz Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşını bir kez daha rahmetle anıyoruz. İslam Coğrafyası’nda bir daha Kerbela’yı yaşamak istemiyoruz. İnşallah bu aşurelerle de böyle aşurenin içerisindeki çeşitler gibi bizler de farklı düşünce, farklı ideolojiyi bir tarafa bırakalım; düşünce ne olursa olsun aşure gibi inşallah bir arada olmayı Rabbim bizlere nasip etsin. İnşallah geleneksel hale gelen aşure programlarımızda her sene buluşmak nasip olsun. Teşekkür ediyorum”
Daha sonra Başkan Çakır’ın ilk aşureleri doldurmasıyla katılımcılara aşure ikramına başlandı. Programda ayrıca Kadın Kültür ve Spor Merkezi enstrüman kursiyerleri tarafından müzik dinletisi de gerçekleştirildi.