Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yaptığı ‘Pembe Trambüs’ açıklaması büyük ses getirdi.
İnönü Üniversitesinde okuyan bir grup bayanın başlattığı ve kısa sürede destek gören ’Pembe Trambüs istiyoruz’ imza kampanyası ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan ‘2 adet trambüs siparişi verdik’ açıklaması gelmesi büyük yankı uyandırdı.
Twitterde ‘Malatya Pembe Trambüs’ başlığı adı altında kısa sürede en çok yorum yapılan konu olan Çakır’ın açıklamasına ilişkin bazı ünlü isimlerden de destek ve eleştiri geldi.
Yapılan yorumlarda kendi iline pembe trambüs isteyenler de var, bu uygulamanın ayrımcılığa yol açacağını söyleyenler de.
Yazar Elif Şafak twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kadınları ayrı otobüslere, vapurlara, ayrı mekanlara kapatmak değil çözüm, tam tersine böyle yaparak ataerkil ayrımcılığı pekiştirirsiniz” yorumu yaptı.
Bu arada Başkan Çakır’ın açıklamasının ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne telefonla ya da sanal ortamdan ulaşan Malatyalılar, uygulamaya destek verdiler.
Çakır’a Ak Parti Malatya teşkilatından da destek geldi. Ak Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı’nın Çakır’ı bu uygulamayı hayata geçireceği için tebrik ettiği öğrenildi.