Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatyalı İşadamları Derneğinin (MİAD) 62’inci toplantısına konuk oldu. Türkiye’nin yakın tarihte içinde geçtiği zorlu süreçleri anlatan Bakan Özhaseki, imar konusunda da net mesajlar verdi.
Malatyalı İşadamları Derneği’nin (MİAD) 62’inci toplantısı İstanbul’da bir otelde gerçekleştirildi. Malatyalı işadamları ile bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Türkiye’nin son 14 yılda yaşadığı zorlu süreçleri anlatarak yaşananların tesadüf olmadığını belirtti.
“Bazı söylemlere hak verdim”
Anadolu coğrafyasının en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu kaydeden Özhaseki, “Çok kadim olan bu coğrafyada onlarca medeniyet yaşadı, hepsinden izler taşıyoruz. Bir taraftan da bu coğrafya son devrin mazlumlarının sığınma coğrafyasıdır. Balkanlarda zorda kalan buraya gelmiştir. Karadeniz’in üst taraflarında Kafkas coğrafyasından daralan bunalan buraya gelmiştir. Gürcistan’dan başlayıp Arap coğrafyasına kadar bunalan ne kadar mazlum varsa herkes bu topraklara gelmiştir. Burası hepimizin bir olduğu, kol kola girdiği ve genç bir cumhuriyet üzerine zorlukları aşarak ayakta durarak kalkınmaya çalıştığımız son yapımız ve kalemizdir” dedi.
“Temsilcileri dinleyin diye ısrar ettik”
AK Parti’ye yönelik operasyonun Gezi Olaylarıyla zirveye ulaştığını kaydeden Özhaseki, “Gezi olayları patladığında biz IMF’ye olan borcumuzu bitirmiştik. Faizler yüzde 5’e kadar inmişti. Büyüme hızında Avrupa birincisiydik. Durağanlığın yaşandığı bir ortamda çok hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyorduk. Bir anda her şey alt üst oldu, ekonomiyi boğma hareketi orada başladı. Orada iktidarı deviremeyince görüyor musun bu olmadı, yeni bir oyun 17-25 Aralık tezgahlandı. Hem de hiç ummadığımız insanlar yaptı bunu” şeklinde konuştu.
“Yolsuzluk yapanın Allah belasını versin”
17- 25 Aralık operasyonunun aynı örgütün eliyle tezgahlandığına işaret eden Özhaseki, “17 Aralık’a yolsuzluk dediler, 25 neydi peki? Hiçbir gün devletin kapına gitmemiş, ihale almamış işadamlarının bile malvarlıklarına el koyma kararı aldılar. İşadamlarının faaliyetlerini durdurma kararı aldılar bu nasıl bir olaydır. Bu basit bir yolsuzluk operasyonu değildir. Yolsuzluk yapanın, bu devletin malında gözü olanın gözünü çıkarsın Allah. Yapılan işe bakıyorsunuz burada başka bir hesap var. Ve o grup hiç ummadığımız bir anda 15 Temmuz gecesi, kırk senedir yetiştirdikleri, hepimizden para toplayarak, kibar nazik bir üslupla, diyalog, hoşgörü diyerek, biz dünyanın dört bir yanında örgütlenerek Türk dostlar yetiştiriyoruz, diyerek, o güne kadar sakladıkları vahşi yüzlerini ortaya çıkardılar. Kurt adama dönüştüler bir gecede. İnsanlar bombaladılar, kurşunladılar, meclisi bombaladılar, düşman bile meclise bomba atmamıştı. Meydanda toplanan insanlara kurşunlar yağırdılar. Kasım seçimlerinden önce de PKK’ya emir vererek özyönetim ilan ettirdiler. Federasyona giden ilk adım, bölücülüğe giden ilk adım. Haziran seçimlerinde kendi partileri oy alacak AK Parti koasliyona gidecek. Koalisyon döneminde oluşan her türlü sıkıntıyı Türkiye’yi bölmek adına kullanacaklar. Referandum yapacaklar hadi biz ayrılıyoruz, aşağıdaki parçalarla birleşerek, büyük Kürt Devletini kuruyoruz. Büyük devletlerin piyonu olarak. Tüm bu tehlikeler arka arkaya yaşandı emin olun hiçbir şey birbirinden bağımsız değil” şeklinde konuştu.
“Birlik oldukça onlar çıldıracak”
FETÖcü kalkışmadan sonra ilk toplantısını gerçekleştiren Malatya İşadamları Derneği(MİAD) toplantısında konuşan Yunus Akda ise “ FETÖ terör örgütünün kalkışması sırasında 5 Malatyalı şehit olduğu. Paramızdan, işimizden, çocuğumuzdan, ailemizden daha önemli bir şey varsa o da ülkenin birliği ve beraberliğidir. Önce birlik beraberlik gelir. Biz birlik oldukça dostlarımızı sevindireceğiz, düşmanlarımızı çıldırtacağız” dedi.
“15 Temmuz Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı’nın yıldönümüdür” diyen Akdaş, her şeyden önce birlik ve beraberliğin geldiğini ifade ederek “Dostlarımızı sevindireceğiz düşmanlarımızı çıldırtacağız. Türkiye genelindeki şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizle gurur duyuyoruz” diye konuştu.