CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin, ‘Atatürk’ü Anlamak’ konulu bilimsel bir panel düzenleyeceklerini ifade ederek tüm Malatyalıları panele davet etti.
CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin, parti il binasında düzenlediği basın açıklamasında panelin 3 Aralık 2016 Cumartesi günü, saat 14:00’da, Şehit Astb. Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirileceğini söyledi. Paneli kendisinin yöneteceğini ifade eden Küçükşahin, “Panelimize, Akdeniz Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Yakıt, İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. H. Bayram Kaçmazoğlu, Tarihçi Sinan Meydan ve Tiyatro sanatçısı Utku Erişik katılacak” dedi.
Küçükşahin, “İsteyen herkesi paneli dinlemeye ve soru sormaya davet ediyorum. Vatandaşlarımız bu panele gelip Atatürk, Cumhuriyet tarihi ve din konusunda bilgilensinler. Biz, bu paneli, Hz. Muhammet’in “İlim Çin’de de olsa gidip alınız”, Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözlerini esas alarak düzenleme kararı aldık. İnşallah güzel şeylere vesile olur” ifadelerini kullandı.
Küçükşahin, konuşmasında panelle ilgili broşür ve bildiri dağıtmak için Malatya Valiliğinden izin istediklerini ancak Valiliğin buna izin vermediğini de ileri sürerek, “Biz bu panel ile ilgili 3 aydır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Panelle ilgili bildirileri ve broşürleri dağıtmak için Valilikten izin almak istedik ancak Valilik bize bu konuda izin vermedi. Biz bu anlayışa karşıyız, biz yine de bu paneli yapacağız, basın aracılığıyla herkesi bu panele davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“28 mahalleyi ziyaret ettik”
Ekim ayında ve Kasım ayının ilk haftalarında Yeşilyurt İlçesine bağlı 82 mahallenin 28’ini, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret ettiklerini de kaydeden Küçükşahin, “Kimisinde sadece vatandaşlar ile kimisinde muhtarlar ile kimisinde de her ikisinin birlikte olduğu ortamlarda mahallelerin sorunlarını dinledik. Daha sonra bu sorunların giderilmesi için Yeşilyurt Kaymakamlığına bildirimde bulunduk. Yeşilyurt Kaymakamlığının da kendilerine ilettiğimiz sorunları ilgili birimlere ilettiğini biliyoruz. Elimizdeki kısmi verilere dayanarak şimdilik şunu söyleyebilirim; ortak sorun niteliğinde olan konular içme suyu, sulama suyu ve kanalizasyondur. Bu konularda sorunlar had safhadadır. Mevcut yasa ve belediyecilik anlayışı ile bu sorunları kısa sürede çözmek mümkün görülmemektedir. Mevcut yasaya ve belediyecilik anlayışına yönelik kapsamlı tekliflerimizi 82 mahallenin tamamını gezip gördükten sonra sunacağız” şeklinde konuştu.