Ege Bölgesi Malatyalılar Derneği Başkanı Nüvit Ateş, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette, Gürkan’a tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılmasından dolayı teşekkür plaketi verildi.
Ege Bölgesi Malatyalılar Derneği Başkanı Nüvit Ateş, beraberinde derneğin yönetim kurulu üyesi Adnan Akkurt ve İzzet Ateş ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret ederek, Gürkan’ın her daim sivil toplum kuruluşlarının yanında olduğunu söyledi. Ateş, “Biz bugün Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan beyin konuğuyuz. Muğla Malatyalılar Derneği yönetim kurulu başkanlığı yaptığım dönemde 12 belediye başkanımız, 30 kişiye yakın Malatya basını, sivil toplum örgütleri, vakıf ve iş adamlarımız gelmişti. Yaklaşık 60 kişiydik. Orada çok güzel bir gezi olmuştu. Özellikle Battalgazi Belediye Başkanı olduğu dönemde Battalgazi’nin gelişimi noktasında çok büyük katkıları oldu. Özellikle Kervansaray’ı, Kanlı Künbet’i, Ulu Camisi, tarihi konaklarıyla Battalgazi’yi kültürel anlamda ayağa kaldırdı. Kendisine bir vefa borcumuz vardı. Onun anısına bu plaketi kendisine arz etmek istiyorum” diye konuştu.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Nüvit bey çok hareketli, aktif, sosyal yönden girişken ve özelliklede Ege Bölgesindeki yerel yöneticilerle kurmuş olduğu diyalog, bende yakinen tanıklık ettiğim bazı bölümleri var. Gerçektende çok güzel diyaloglar kurmuş, orayla Malatya arasında köprü oluşturmada büyük çaba ve gayret gösteriyor. Kendisini tebrik ediyorum. Malatya’mızı, Battalgazi’mizin tarihi eserlerinin tanıtılması noktasındaki gayretlerini ayrıca Malatya’daki basını, yerel anlamdaki vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşları, sendika temsilcilerinin ve kanaat önderleriyle Ege bölgesinde belirli aralıklarla düzenlemiş olduğu seyahat programları çerçevesinde Malatyalılarla Ege bölgesindeki Malatyalıları buluşturması, Egelilerle Malatyalıların buluşturulması önemli bir sosyal aktivite içerisinde görüyorum. Kendisini tebrik ediyorum. Çalışmalarının devamını diliyorum” diye konuştu.