Eğitim-Bir-Sen Malatya 2’nolu Üniversite Şubesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtıldı.
İnönü Üniversitesi kampüsündeki şube binası önünde düzenlenen aşure etkinliğinde şube üyelerine, öğretim görevlilerine, üniversite çalışanlarına ve öğrencilere aşure dağıtılırken etkinliğe, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcıları, Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli ve öğretim üyeleri katıldı.
Etkinlikte konuşan Eğitim Bir Sen Malatya 2 no’lu Üniversite Şube Başkanı Yaşar Sakar, Muharrem ayının Müslümanlar için en önemli aylardan bir tanesi olduğunu ifade ederek, sendika olarak ilk defa düzenledikleri aşure etkinliğini her sene yapmaya çalışacaklarını belirtti.
Başkan Sakar’ın konuşmasının ardından Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli tarafından dua okundu. Daha sonra Rektör Kızılay, rektör yardımcıları, Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli tarafından etkinliğe katılanlara aşure ikram edildi.
Aşure etkinliği günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.