Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Yazıhan ilçesinde yapılması planlanan, ’’ Geleneksel Ata Sporlarını Yaşatma ve Geliştirme Spor Kompleksi Projesi ’’ onaylandı. Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk Yazıhan’ı böyle büyük bir proje ile buluşturacak olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Geleneksel Ata Sporlarını Yaşatma Kompleksinin şehrin stres ve gürültüsünden uzakta Malatya halkının nefes alabileceği bir alan olacağını dile getiren Öztürk, “Geleneksel Ata Sporlarını Yaşatma Kompleksi, Yazıhan tarihinin en büyük yatırımlarından birisi. Geleneksel Ata Sporlarını Yaşatma Kompleksi tamamlandığında Yazıhan’ın yeni yüzü haline gelecek. Hemşehrilerimiz sabahtan akşama kadar huzur içinde vakit geçirebilecekler. Geleneksel Ata sporları Yaşatma ve Geliştirme projesi ile ilçemiz dışında diğer ilçelerde ve şehir dışında bulunan sporcu bütün hemşehrilerimizi spora ilgi duyan bütün vatandaşlarımızın bir araya geldiği ata sporlarının yaşatılması ve kültürel kaynaşmasının sağlanması ve gelenekleştirilmesidir. Bölgenin ulusal bazda tanıtımı ile mevcut olan kültürel varlıkların ve kaybolmaya yüz tutmuş ata sporlarının geçmişten miras aldığımız emaneti gelecek nesillere tanıtımının daha profesyonel yapılması, kaybolmaya yüz tutmuş oyunların tekrar kazandırılması ile bölgeyi cazip hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu proje içerisinde 7’den 70’e herkese hitap edecek 50 bin metre karelik alanda, yürüyüş yolları, Kapalı spor Salonu, çay bahçeleri, piknik alanları, midilli at binme alanları, okçuluk ve atlı okçuluk, çocuk oyun alanları, atış poligonu, otopark ve bitki çeşitlerinin bulunduğu botanik bahçeler yer alacak” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Öztürk, Geleneksel Ata Sporlarını Yaşatma ve Geliştirme Spor Kompleksi ilçe belediyelerle kıyaslanamayacak kadar önemli bir proje olduğunu ve böyle muhteşem bir projenin az sayıda büyükşehirde yer aldığını kaydetti. Öztürk, Yazıhan halkının hizmetlerin en güzeline, en iyisine layık olduğunu sözlerine ekledi.
Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç’a Geleneksel Ata Sporlarını Yaşatma Kompleksi projesi için vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ettiklerini belirten Öztürk ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye de diğer projelerimizde olduğu gibi bu projede de desteğini esirgemediğinden dolayı kendilerine teşekkür ettiklerini ifade etti.