Malatya’da yapımı devam eden uluslararası standartlara uygun olimpik yüzme havuzu hizmete gireceği günü bekliyor.
10 kulvarlı 50 metre uzunluğundaki havuz içerisinde atletizm pistinin yanı sıra, sosyal mekanlar ve sporcuları için dinlenme alanları da bulunuyor. Şeker arazisi içerisine inşa edilen tam olimpik yüzme havuzu Malatya ve bölgede dünya ölçekli yüzme yarışlarına ev sahipliği yapabilecek.
Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın Malatya ziyaretinde incelediği havuzun tespit edilen bazı eksiklerinin giderilmesi için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.
“Malatya su sporlarına çok şey katacak”
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, yapım aşaması devam eden havuzla ilgili bilgiler verdi. Temeli 2015 yılında atılan tesisin yaklaşık 20 milyon maliyetle tamamlanacağı belirtildi. İçerisinde tam olimpik havuz ve ısınma havuzu ile birlikte 2 bin koltuk kapasiteli çift tribün bulunacak havuzda son sistem kullanıldı.
İl Müdürü Sadi Fındıklı, havuzun uluslar arası yüzme standartlarına uygun olduğunu belirterek, havuzun Malatya su sporlarına çok şey katacağını kaydetti.
Bakan Kılıç’ın tesisi incelediğini de anımsatan Fındıklı, “Bakanımız tesisimizin son durumunu gördü ve eksiklerle ilgili bazı talimatlar verdi. İnşallah havuzumuzu en kısa sürede tamamlayıp Malatyalıların hizmetine sunmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.