Büyükşehir Belediyesinin Orduzu Pınarbaşı’nda 90 dönümlük alana yapacağı hayvanat bahçesinin kazı çalışmalarına başlandı.
Yıllarca önce güreş salonu olarak düşünülen ancak temel aşamasında kalan alana yapılacak Hayvanat Bahçesi Malatya’nın önemli bir eksiğini giderecek.
Büyükşehir Belediyesi, Orduzu Pınarbaşı bölgesinde hayvanat bahçesi kurmak için çalışmalara başladı.
Atıl durumdaki temelin ortadan kaldırılmasının ardından kazı çalışmalarına başlanan hayvanat bahçesinin yaklaşık 1 yılda tamamlanması planlanıyor.
Özellikle çocukların hayvanları tanımaları ve evcil hayvanların yaşam ortamlarını görmeleri amacıyla projelendirilen Hayvanat Bahçesi, 90 dönümlük bir alanı kapsayacak.
’’Çok amaçlı olarak düşünüldü’’
Orduzu Pınarbaşı piknik alanı içerisinde kurulacak ve b grubu olarak adlandırılan grup içerisinde yer alacak şekilde planlanan hayvanat bahçesi içerisinde hayvan barınakları, gölet, çocuk oyun alanları, akvaryum ve otopark gibi sosyal tesislerin yanı sıra idari bina, kafeterya, seyir kulesi, satış birimleri, karantina, kurtarma merkezi, depo, ahşap teraslar ile kuş ağları yer alacak.
’’Seyir tepesi de olacak’’
Yıllar önce Güreş salonu olarak temeli atılan, ancak zaman içerisinde yapımı çeşitli nedenlerle duran temel kalıntısı görüntü olarak Turgut Özal Tabiat Parkı’ndaki bütünlüğü bozuyordu.
İlk iş olarak buradaki atıl durumda olan temeli ortadan kaldırarak hayvanat bahçesinin yapımına başlayan Büyükşehir Belediyesi, alanın yanındaki küçük tepeyi de seyir tepesi olarak kullanacak.