İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Teknokenti AR-GE çalışmalarında çok önemli bir noktaya taşıyarak bir yıldız haline getireceğiz” dedi.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından ‘Teknolojileri Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği’ hakkında Malatya Ticaret Odasın toplantı salonunda bilgilendirme toplantısın da konuştu. Rektör Kızılay, hedeflerinin bundan sonraki dönemde Üniversite sanayi işbirliği konusunda güçlü bir iletişim kurmak olduğunu söyledi.
Ticaret ve Sanayi odası ile Teknokent konusunda çok sıkı bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Rektör Kızılay, “ Üniversitemiz malumunuz 41 yıllık bir geçmişi olan güçlü ve köklü bir yapısı olan bir kurum. Teknokent genç bir Teknokent ama şimdiye kadar Teknokent’in süreci gerek üniversite sanayi işbirliğinde gerek Ticaret Sanayi odamızda iletişimimizde yeterli düzeyde olmadı. Ama bundan sonra hedefimiz. Teknokenti AR-GE çalışmalarında çok önemli bir noktaya taşımak Teknokent’i bir yıldız haline getirmek” ifadelerini kullandı.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da Teknokentin kuruluş hikayesine değinerek “Daha yeni başkan seçilmişti. O dönem de ki Sanayi ve Ticaret Bakanımız Zafer Çağlayan odamızı ziyaretinde Malatya’da Teknokent var mı diye sordu. Bende Sayın bakanım Teknokent’imiz yok ama bize 3-5 ay müsaade ederseniz inşallah Malatya’da Teknokent’i faaliyete geçireceğiz demiştim. Neticede Teknokenti kurduk. Üniversitede çekirdeğini oluşturduk. Biz yaptık ama Üniversitemiz sahiplendi. Sağ olsunlar bizim yükümüzü de almış oldular. Malatya Sanayi ve Ticaret odası olarak Teknokentin ortağıyız ama yükün büyük kısmı üniversitemiz çekmekte ciddi şekilde hem maddi olarak hem de manevi olarak büyük bir yükün altına girdiler” diye konuştu.
2023 hedefine ulaşmak için Teknokent’lerin önemli olduğunu söyleyen Erkoç, “Bu hedefe ulaşmak için akıl terini öne çıkarmak lazım. Katma değeri yüksek olan ürünlere yönelmemiz gerekiyor. Burada Üniversitelere büyük görevler düşüyor. Hocalarımızın orada sanayicinin ihtiyacını doğrultusunda onları bir araya getirerek sanayici ne istediğini ortaya koyarsa Üniversitedeki hocamızda bu istekler doğrultusunda bilgileri ile ürünleri ortaya koydukları zaman ülke ekonomisine katma değeri yüksek ürünler kazandırmış oluruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Teknokent Müdürü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Fatih Kocamaz sunum yaptı.
Bilgilendirme toplantısına İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Malatya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı katıldı.