Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Fırıncı Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.
Battalgazi ilçesine bağlı Fırıncı Mahallesi’nde vatandaşların sorunlarını dinleyen Battalgazi CHP İlçe Başkanı Selahattin Sarıoğlu, mahallenin en büyük sorununun ulaşım noktasında olduğunu söyledi.
Başkan Sarıoğlu, mahalleden geçen yol ile Adıyaman’ın Sincik İlçesine ulaşım sağlandığını belirterek “Bu yoldan kamyonlar geçiyor, otobüsler geçiyor. Bir tek Büyükşehir Belediye otobüsü geçmiyor. Bu yola Büyükşehir Belediye Otobüsünün tekerleği değmiyor. Demek ki yol sorunu yok, ama ulaşım sorunu var” diye konuştu.
Mahalleden merkeze bir minibüsün tek çalıştığını ve bununda mağduriyete neden olduğunu ifade eden Sarıoğlu, “Vatandaşlar acil durumda hangi parayla araba tutacak, şehre gidecek, gelecek? Bir öğrenci iki liraya şehre gidiyor. Orada da otobüs parası veriyor. Bir ailenin iki çocuğunun, üç çocuğunun şehirde okuduğunu, bir yerde çıraklık yaptığını düşünün ne tutar bu? Vatandaş nasıl karşılayacak? Sadece öğrenci değil, işçisi, iş arayanı, emeklisi, esnafı da şehre gidip geliyor. Buraya otobüs çalışıyor olsa ayrıca altmış beş yaşını doldurmuş vatandaşlarımız ücretsiz binecekler. Bu güzel bir hak, ama Fırıncı halkı bu haktan yararlanamıyor” ifadelerinde bulundu.