Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyetini (MGTC) ziyaret ederek yeni yönetime başarılar diledi.
MGTC Başkanı Kemal Deniz ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Malatya’nın sorunlarını çok kısa zamanda tespit edip çalışmalarına başlayan Valimiz bugün cemiyetimize ziyaret etti. Biz de kendilerine bu nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.
Malatya da 6 aydır görev yaptığını kaydeden Vali Toprak, “Malatya’da devletimizi milletimizi birlikte var edecek, toplumumuzun hassasiyetlerini ve ihtiyaçlarını birlikte gözeterek birlikte bir insicam sağlayarak, hizmetlerimizi gayretlerimizi bir koordinasyon sağlayarak denetlemelerimizi, yapılacak olan işlerin takibini, bu güzellikler ve işlemler içerisinde yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Malatya çok Kadim bir kent ifade eden Vali Toprak, “İnsani özelliği bir kere bu kente hayat veriyor, vücut veriyor. İnsanlarımızın geçmişten bugüne getirmiş olduğu değerler bütünü de tüm ülkemize ve şehrimize de hayat veriyor. Bu anlamda gerek Malatya insanımızın güzelliği, gerekse Malatya insanımızın kadimliği, bugüne kadar getirdiği medeniyet değerleri kültürel değerleri ve değerler bütünü bizim için çok önemlidir. Malatya’nın marka değerini, değerler bütününü mevcut olduğu noktadan, hedefimiz daha iyi bir noktaya el birliğiyle taşımaktır. Bunu taşırken de şehirle bütünleşerek, şehir insanı severek, şehrin dinamikleriyle iyi bilgi ve irtibat kurarak şehrin hakikaten kapasitesini olması gerektiği noktada kullanabilmek için el birliğiyle bundan sonra da sürdüreceğiz. Belki şehirde göreve başlamamız, şehri fazla tanımadan 15 Temmuz’daki hain girişimin olması ama o girişimle birlikte hakikaten tüm halkımızın katmanlarıyla, renkleriyle bir arada Malatya’mızı ve ülkemizi koruma, kollama, vatandaşımızı, demokrasiyi, ülkemizin bekasını var etme adına hızlı bir tanışma ve kaynaşma da oldu. Ve orada hakikaten 15 Temmuz’dan sonraki 40 günlük meydanlardaki birliktelik süreci bizi Malatya halkına daha da yakınlaştırdı ve Malatya’nın sıcaklığını, güzelliğini hep birlikte yaşamış olduk. Ve bu güzelliklerin yaşanmasında siz değerli basın mensuplarımızın, medya mensuplarımızın, cemiyet altında toplanan tüm arkadaşlarımızın da bu anlamda önemli bir katkısı oldu. Hem 15 Temmuz hain girişimin önlenmesi ve bu noktadaki halkımızın aydınlatılması bir taraftan da bir köprü görevi görerek vatandaş ve devletimizin kurumları arasındaki haberleşmeyi, iletişimi, algıyı iyi bir şekilde verebilmek adına ben de sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.