Vali Mustafa Toprak, Malatya’da faaliyet gösteren yatırımcıları ziyaret etti.
Vali Toprak, MTSO Başkanı Hüseyin Erkoç, 1. OSB Müdürü Remzi Yaşar, 2. OSB Müdürü Vahap Erdem, KOSGEB Malatya Merkez Müdürü Murat Seki ve beraberindekiler ile bugün ziyaret ettiği 2. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Tekstil fabrikasında yaptığı incelemede Malatya’nın ve ülkenin ekonomisine, ilin istihdamına ve üretimine yapmış oldukları katkılardan dolayı müteşekkir olduğunu ifade etti.
Fabrikada yaptığı incelemeler sırasında firma yetkilileri Osman ve Erkan Baykan kardeşler tarafından yapılan bilgilendirmede, 30 bin metrekare kapalı alanda bin 100 çalışanı ile kot kumaşından yılda yedi buçuk milyon parça kapasiteli değişik kıyafetlerin üretimini yaptıkları, AR-GE çalışmalarına ve çevrenin korunmasına büyük önem verdiklerini ifade ettiler.
Çalışanları arasındaki koordinasyona da büyük önem verdiklerini ifade eden yetkililer, AR-GE, tedarik, üretim ve satış birimleri çalışanlarının koordineli bir şekilde çalışma yaptıklarını, ham maddenin temininden satışına kadar geçen sürede bu koordinasyon sayesinde müşteriler için kaliteli ve her geçen gün daha da geliştirilmiş çevreye zarar vermeyen imalatlar gerçekleştirdiklerini belirttiler.
1998 yılında kurulan ve o günden bu güne kadar faaliyetini sürdüren firmalarında kumaşın tedarikinden, kesimine, dikiminden, yıkanmasına, ütülenmesinden, kalite kontrolü ve ambalajlanmasına kadar geçen sürede sürekli kontroller yapıldığını ve yılda müşterileri için beş bine yakın değişik model geliştirerek üretim yaptıklarını söyleyen Baykan kardeşler ambalajlanan ürünlerin fabrika deposundan TIR’lara yüklenerek dünyanın dört bir yanındaki ülkelere ihraç edildiğini belirttiler.
Vali Toprak ve beraberindekiler fabrikayı gezerek kesimden ambalajlamaya kadar olan tüm birimlerde incelemelerde bulunduktan sonra Baykan kardeşlere böylesine büyük ve modern bir fabrikayı kazandırdıkları, istihdam ve üretime katkı sağladıkları ve aynı zamanda da çevreye duyarlı bir şekilde üretim yaptıkları için teşekkür etti.
Vali Toprak, geçtiğimiz hafta içerisinde 1. OSB Müdürlüğü ile Fırat Kalkınma Ajansı arasında Atık Su Arıtma Tesisi yapılması için imzalanan protokolü hatırlatarak OSB Müdürlüklerinin de çevreye duyarlılığını dile getirirken Firmalarında kendi alanlarında üretimin yanı sıra çevre konusunda duyarlı olmaları gerektiğin i ifade etti.