2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimince koordine edilen "Öğrenciler AB’yi Öğreniyor" kapsamında düzenlenen ve il elemelerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimince yapılan “Bana AB’yi Anlat” resim, slogan, kısa öykü yarışmalarında, Manisa Yunusemre Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Oğuzhan Kartal, kısa öykü dalında Türkiye 3’üncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve AR-GE Birim sorumlusu Necmettin Okumuş, “Öğrencimiz Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce 4-10 Eylül tarihleri arasında Brüksel Gezisi ile ödüllendirilmiştir. Gezide eğitim yerlerinin yanısıra Türkiye Konsolosluğunu da ziyaret etmişlerdir.
Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği’nin mali işbirliği kapsamında 2011 yılı IPA-I programından finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın faydalanıcısı olduğu, kısa adı ile ‘Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi’ 25 Aralık 2014 tarihinde Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü sorumluluğunda uygulanmaya başlanmıştır. İki yıl süren projenin hedefi, toplumun AB’nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusunda yüksek düzeyde bilgi sahibi olmasını sağlamaktır.
Proje, özellikle ortaokul ve lise öğrencilerinin AB konusundaki farkındalıklarını etkin eğitsel tedbirler yolu ile artırmayı amaçlamaktadır. Öğrencilerin ve eğitim çalışanlarının Avrupa Birliği’nin değerleri, politikaları ve uygulamalarına ilişkin farkındalıklarını artırmak ve Milli Eğitim Bakanlığı personelinin Avrupa Birliği’ne dair kapasitesini ve farkındalıklarını artırmaktır.” dedi.
Okumuş, 10-18 yaş aralığında bulunan öğrencilerin AB konusundaki bilgi düzeyini eğitim faaliyetleri yoluyla artırmayı amaçlayan proje süresince gerçekleştirilen faaliyetleri ise şöyle anlattı:
“AB konusundaki bilgi düzeylerini ölçmek üzere ortaokul ve lise öğrencilerine anket uygulanması,
Bilgilendirme materyallerinin hazırlanması. Resim, slogan, kısa öykü ve bilgi yarışmalarının düzenlenmesi. Kapasite geliştirme eğitimlerinin verilmesi.”