Turgutlu Belediyesi, özel öğrencilerin eğitim gördüğü Firdevs Gürel Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne sıcak çorba desteği vererek, yüzleri güldürmeye devam ediyor. İlk ikram gününde okulu ziyaret eden, eğitim kadrosu ve öğrencilerle bir araya gelen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Aşevi ve Hayır Merkezimiz ile ulaştığımız bin 300 kişiye öğrencilerimizi de ekledik.” dedi.
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in talimatlarıyla İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne bağlı Aşevi ve Hayır Merkezi aracılığıyla Firdevs Gürel Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne sıcak çorba ikramına başlandı. Merkezi ziyaret eden Başkan Şirin de hem eğitim kadrosuyla hem de öğrencilerle bir araya geldi. Merkez müdürü Mehmet Yenir tarafından karşılanan Başkan Şirin’e İşletme ve İştirakler Müdürü Feray Kahyaoğlu ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aylin Askingil eşlik etti. Merkez yemekhanesinde öğrencilere çorba ikram eden Başkan Şirin, sınıfları ziyaret etti, öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Şirin, onlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Merkezden Başkan Şirin’e teşekkür
Merkezin çalışmaları hakkında Başkan Şirin’e bilgi veren merkez müdürü Yenir, bugüne dek verdikleri destek ve yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, kendisini 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla düzenleyecek oldukları programa davet etti. Yenir, “Değerli Başkanımızı ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Sağ olsun fırsat bulduğu her an ziyaretleriyle bizleri olduğu kadar öğrencilerimizi de sevindiriyor. Belediyenin imkanlarıyla taleplerimizi yerine getirmeye, eksikliklerimizi gidermeye çalışıyorlar. Bugünden itibaren de kendilerinden güzel bir destek almaya başladık. Sağ olsunlar periyodik çorba talebimizi gündeliğe çevirerek günlük 170 kişilik sıcak çorba imkanı sundular. Bu demek oluyor ki her sabah merkezimizde öğrencilerimizle birlikte çorba içebileceğiz. Bu anlamda hem öğrenciler hem de velilerimiz adına kendilerine teşekkür ediyorum. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Çorba ikramı yüzleri güldürdü
Firdevs Gürel Özel Eğitim Merkezi’nin yerinin ayrı olduğunu vurgulayan Başkan Şirin de özel öğrencilere verilen desteğin aslında topluma tümden bir desteğe dönüşüyor olduğunun altını çizerek, “Tüm Turgutlu’nun da bildiği gibi burası gerçekten özveriyle, sabır ve sevgiyle çalışan bir kurum. Bizler göreve geldiğimiz ilk günden beri eğitim kurumlarımızın sorunları çözmeye, imkanlarımız ölçüsünde katkı sunmaya gayret ediyoruz. Çünkü gününüzü geçirdiğiniz mekanın fiziksel şartları ne kadar iyi olursa eğitim kalitesi, yaşam koşulları ve sosyal hayat o kadar iyiye yönelir. O anlamda merkezimize verdiğimiz desteğe yemeği de ekledik. Aşevi ve Hayır Merkezimiz Turgutluluların desteğiyle her geçen gün büyürken, biz ‘veren el ile alan el’ iken bizlere duyulan bu güveni Firdevs Gürel Özel Eğitim Merkezi ile taçlandırmış olmaktan da ayrıca bir memnuniyet duyuyorum. Onların kişisel gelişimlerine katkı sunan eğitim neferleri öğretmenlerimize ve desteklerimizle sosyal hayatın içerisinde yer alması adına gayret ettiğimiz öğrencilerimize afiyet olsun. Aşevi ve Hayır Merkezimiz bundan böyle her sabah rutin bin 300 kişilik yemek dağıtımlarında merkezimize de uğrayacak” dedi.