Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca Selendi ilçesinde çiftçi ailelere ‘Meyve Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında badem fidanı dağıtıldı.
Selendi Demokrasi Meydanında Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Başkan Yardımcısı Aşkın Akkoç, Genel Sekreter Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Bircan Gençoğlu, Büyükşehir Selendi Koordinatörü İbrahim Kara ve muhtarların katılımıyla gerçekleşen tören ile çiftçilere ana çeşit Ferragnes tozlayıcı olarak da ferradual badem fideleri dağıtıldı.
Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Bircan Gençoğlu yaptığı konuşmasında, "İlimizde kırsal alanlarda yaşayan ve geçimini çiftçilik yaparak sağlayan ailelerin ekonomik düzeylerinin yükseltilmesi amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatları ile projelerimiz devam ediyor. Büyükşehir olarak örtü altı yetiştiriciliğin geliştirilmesi için proje kapsamında 500 metre kare kapalı alana sahip sera çalışmalarımız devam ediyor. Selendi ilçemize 11 adet sera yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Meyve yetiştiriciliğinin geliştirilmesi projesi kapsamında Büyükşehir Belediye başkanlığımızca yüzde 75 hibe desteği ile temin edilen 9 bin 156 adet badem fidanını 67 üreticimize 140 adet olmak üzere dağıtımını ilk olarak Selendili çiftçilerimize gerçekleştiriyoruz." dedi.
Gençoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, 206 kırsal mahallede, 684 çiftçiye yönelik proje uyguladıklarını belirterek, "Meyve yetiştiriciliğine yöresel olarak yörelerde yaşayan ailelere teşvik edip geçim kaynaklarının güçlendirilmesine katkı sağlamak, kırsal kesimden göçü önlemek, aile ekonominse katkı sağlamaktır." diye konuştu.
Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş ise konuşmasında, "Selendi olarak Manisa’nın kırsal ilçelerinden birisiyiz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün desteği ile ilçemiz çiftçilerine destek sağlıyoruz. Selendi ilçemizi yaşanabilir, çağdaş, modern bir ilçe haline getirmek için büyükşehir ile el ele verip birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah gelecek nesillere iyi bir Selendi bırakmak istiyoruz" dedi.
Genel Sekreter Halil Memiş de konuşmasında şunları söyledi: "Büyükşehir yasası ile kapanan İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliğinin ardından mahaller de bizlere bağlandı. Biz de büyükşehir olarak çiftçilerimize destek olmak için Kırsal Hizmetler Dairemizde hazırlanan projeler sayesinde sizlere destek olamaya çalışıyoruz. Bizler her gün sahadayız. Sizlerin yanındayız."
Yapılan konuşmaların ardından badem fidanları protokol üyeleri tarafından çiftçilere teslim edildi.