Manisa’nın Salihli ilçesinde kısa adı ENAD olan Engelli Aileleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü düzenledikleri etkinlikle kutladı.
Seyr-ü Sefa’da gerçekleştirilen etkinliğe, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu ile engelli aileleri katıldı. ENAD’ın kahvaltısında konuşan Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Karaoğlu “Bugün 3 Aralık Dünya Farkındalık Günü ve Salihli Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözüm bulmak için çalışıyoruz” dedi. Geçmiş yıllarda engellilerin evlerden çıkarılamadığına vurgu yapan Karaoğlu “Şimdi engellilerimiz bizim aramızda, hayatla barışık bir şekilde yaşamlarını sürdürüyor. Engellileri aşarak, sizlere uzun yıllar diliyorum” diye konuştu.
Her zaman engelli aileleri ile bir arada olmaktan son derece mutlu olduğunu vurgulayan ENAD Başkanı Hacer Sönmez, ancak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün kutlama olarak algılanmanın ise son derece yanlış olduğunu söyledi. Sönmez, ancak böyle bir günde, engelli aileleri ile bir araya gelerek kahvaltı yapmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.
Etkinlikte Belediye Başkan Yardımcısı Karaoğlu tarafından ENAD Başkanı Sönmez’e çiçek takdim edildi.