İzmit Belediyesi ve Hür Gör Görme Engelliler Spor Kulübü katkılarıyla görme engelliler arasında satranç turnuvası düzenlendi.
İzmit Belediyesi Sanat Galerisinde gerçekleşen turnuva büyük ilgi gördü. Kocaeli Hür Gör Spor Kulübü Başkanı Pınar Çatalkaya, satranç etkinliği ile görme engellilerin de neleri başarabildiklerini herkese bir defa daha gösterdiklerini belirterek, “Bize her türlü desteği sağlayan ve her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.
Büyük bir çekişme ve heyecan içinde geçen turnuvada yıldız erkeklerde Uğur Yılmaz birinciliği, Ahmet Torpioğlu ikinciliği, Enes Akay da üçüncülüğü elde ederken, bayanlarda Pınar Çatalkaya birinci, Bengisu Aksoy ikinci, Zeynep Esmer de üçüncü oldu. Yetişkin erkeklerde birinciliği Abdullah Akkuş, ikinciliği Enes Deniz, üçüncülüğü de Mustafa Torpioğlu’nun elde ettiği turnuvanın ödül töreninde İzmit Belediyesi Engelli Çalışmaları Sorumlusu Uzman Psikolog Esen Şirin, Fatih Sultan Mehmet Spor Kulübü Başkanı Gökmen Aydın, Görme Engelliler İl Temsilcisi Ayhan Ersöz ve Kandıra Belediye eski başkanlarından Turan Sarı da hazır bulundu.