Manisa’da belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutladı.
Manisa’da, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ve Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çerçi: ’Ortadoğu’da kıyım yaşanıyor’
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü öncesi Ortadoğu’daki iç savaşa dikkat çeken Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Günümüz dünyasında insanların bu en doğal hakkı, para ve güç hırsıyla sözüm ona süper güçler tarafından ellerinden alınmaktadır. Bugün dünya üzerine baktığımızda; özellikle yakın coğrafyamızda yaşanan kıyımlar en büyük insan hakları ihlalidir. Mynamar, Arakan, Doğu Türkistan’da ve diğer Müslüman coğrafyası ve Afrika üzerinde kanlı emeller uğruna insanlar öldürülüyor ve en doğal hakları ellerinden alınıyor. Bu hak ihlalini yapan ülkeler tarafından kurulan sözde insan hakları kuruluşları da bu katliama ve ihlallere seyirci kalmaktan başka bir şey yapmıyor. Bu duygu ve düşüncelerle bugünün anlamına uygun olarak yaşanması için dünya üzerinde kalıcı bir barış sağlanması ve çıkar savaşlarının sona ermesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Kayda: ’Anadolu insan haklarında bir semboldür’
Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Kayda mesajında, dünyada insana gerçek manada değer veren ve Hz. Peygamber’imizin veda hutbesinin ilk insan hakları bildirisi olduğunu vurguladı. Üzerinde yaşadığımız topraklarda tüm dünya milletlerince kabul görmüş Yunus Emrelerin, Mevlanaların, Pir Sultan Abdalların izi olduğunu ve Anadolu’nun insan haklarında bir sembol olduğunu belirten Başkan Kayda, “En temel hak, şüphesiz yaşama hakkıdır. Dünya üzerinde yaşayan tüm insanlığın bir ve beraber olarak yaşamını sürdürmesi esastır. Bizler, Hz. Muhammed’in veda hutbesinde, kimsenin kimseye üstün olmadığını emreden bir dinin mensuplarıyız." dedi.

Başkan Karaçoban: ’Herkesin üzerine düşen görevi yerine getireceğine inanıyorum’
Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Karaçoban mesajında şu ifadelere yer verdi: "10 Aralık 1948’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda İnsan Haklar Evrensel Beyannamesinin kabul edilmesi nedeniyle 10 Aralık ‘Dünya İnsan Hakları Günü’ olarak kutlanmaktadır. Türkiye, modern insan hakları anlayışının temellerini atan, temel hak ve özgürlükler konusunun en önemli dayanak belgesi özelliği taşıyan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini, 6 Nisan 1949 tarihinde ilk onaylayan ülkelerden biridir. Demokrasi ve hukuk devleti anlayışının ön planda tutulduğu bütün demokratik ve çağdaş devletlerde olduğu gibi ülkemizde de, bireyin güvenliği ve insan haklarına büyük önem verilmekte, bu yönde gerekli adımlar atılmaktadır. Geçmişte olduğu gibi bugün de, demokrasi, insan hakları, saydamlık, kadın-erkek eşitliği gibi ortak değerlerimizin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik herkesin üzerine düşen görevi yerine getireceğine inanıyor; bu duygu ve düşüncelerle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü`nü kutluyorum"

Öner: ’Yaşam hakkı, insanın en temel hakkıdır’
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, ”Acı ve zulümler, dün Felluce’de, bugün Halep’te olduğu gibi, hep Müslümanların meskeni olan coğrafyalarda yaşanmaktadır. Dünyanın öteki yüzü bugünler için hazırladığı nümayişçi müsamereler eşliğinde maskesini takarak riyakar cümleler kurmakta, her riyakar cümle kurulduğunda masum bir insan daha maalesef can vermektedir.” şeklinde konuştu.