Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesi, 2016 yılında gerçekleştirdiği yurt dışı teknik inceleme gezilerinden Almanya, Belçika ve Hollanda’dan sonra bu yıl 4. ülke olan Fas’a yatırım planlama ve teknik inceleme için 07-12 Aralık tarihlerinde ziyaret gerçekleştirecek.
Yaklaşık 3 aydır görüşmelerini sürdüren ve iş bağlantıları için ön çalışma yapan MÜSİAD Manisa, Fas’ın Kazablanka, Marakeş, Rabat ve Agadir şehirlerindeki potansiyel yerlerde incelemelerde bulunup, yatırım yapmak için anlaşmalarda bulunmayı hedefliyor. Aynı zamanda Manisa’nın ve ürünlerinin tanıtımı, ihracat potansiyelinin geliştirilmesi için bir dizi görüşmelerde bulunacak olan MÜSİAD üyeleri, konsolosluk ve resmi makamlara da inceleme raporlarını iletecek. Akhisar’da genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı düzenleyen MÜSİAD Manisa Başkanı Ahmet Öztürk, gerçekleştirecekleri ziyaretler hakkında bilgi verdi. Öztürk, "MÜSİAD ailesi olarak toplam 149 ülkede şube, temsilcilik ve partner ortağımız mevcut. MÜSİAD’ın oluşturduğu bu platformu Manisa ilimiz için en etkin bir biçimde değerlendirmeyi düşünüyoruz. 2016 yılında gerçekleştirdiğimiz Almanya, Belçika ve Hollanda teknik gezilerimiz bizler ve ilimiz için son derece faydalı olmuştur. Bir çok arkadaşımız bu ülkelerdeki yatırımcılarımızla iş bağlantıları kurduğundan, yurt dışı teknik ve yatırım planlama gezilerimizi önemsiyoruz. Bu yıl gerçekleştireceğimiz 4. ülke olacak olan Fas ziyaret ettiğimiz diğer ülkelerdeki arkadaşlarımız ve üyelerimiz tarafından yatırım için potansiyel ülke olarak tavsiye edildiğinden, İspanya’ya sınır olması sebebi ile Avrupa ülkelerinin en önemli bağlantı noktalarından biri olduğundan ve Osmanlı izlerini taşıyan bir ülke olduğundan bu sefer Fas ülkesini tercih ettik. Yaklaşık 3 aydır ziyaret öncesi resmi makamlar, görüşülecek firmalar ve ziyaret edilecek fabrikalar ile ilgili görüşmelerimizi sürdürüyorduk. Ön görüşmelerimiz ve çalışmalarımızın programla ilgili umut verici olması üyelerimizi de heyecanlandırdı. Bu yüzden Fas programımızın son derece verimli geçeceğini ümit ediyorum." dedi.
Kazablanka, Marakeş, Rabat ve Agadir şehirlerini ziyaret edeceklerini belirten MÜSİAD Manisa Başkanı Ahmet Öztürk, yeni hazırladıkları "MÜSİAD 15 Temmuz" raporunu da katılımcılara tanıttı. Başkan Öztürk, Akhisar ziyaretlerinde tüm üyelerine zeytin, zeytinyağı ve boza hediyelerini sunan üyeler Macit Tepeköylü ve Onur Günay’a teşekkür etti.