19 Ekim Muhtarlar Günü Manisa’nın Salihli ilçesinde de törenlerle kutlandı. Kutlamalar çerçevesine Muhtarlar Atatürk Anıtına çelenk sundu.
Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma törenine Türkiye Muhtarlar Derneği Salihli Şube Başkanı Mehmet Güler, İlçe Nüfus Müdürü Asım Güven, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Demir, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Harun Erdoğan, Belediye Muhtarlıklar Müdürü Naci Akmeşe, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Müdürü Mustafa Torun, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Çelebi ile muhtarlar katıldı.
Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Mehmet Güler’in Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından muhtarlar saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okudu.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Mehmet Güler “Muhtarlık sistemi 187 yıl önce ilk defa Osmanlı Padişahlarından 2. Mahmut Döneminde 1829 yılında İstanbul’da yapılan ilk nüfus sayımı ile hayata geçirilen bir sistemdir. Başbakanlık talimatıyla 2015 yılında ’19 Ekim Muhtarlar günü’ olarak ilan edilmiştir. Bugün 19 Ekim ve bizim bayramımız. Demokrasinin kılcal damarları devlet ve millet arasındaki köprü vazifesi olan biz muhtarlarında yetki ve görevlerinin de çağın gereklerine uygun olarak düzenlenmesi yetkililerden isteğimiz ve beklentimizdir. Tüm muhtarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlu olsun” dedi.
Salihli’de 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama etkinlikleri Türkiye Muhtarlar Derneği Salihli Şubesi’ndeki ikram ile son buldu.