Manisa’nın Selendi ilçesinde 2016 yılı tütün tespit çalışmalarına başlandı. 2 bin 445 çiftçi tarafından üretimi yapılan tütünlerin tespit çalışmasının önümüzdeki günlerde tamamlanacağı ve alımlarına başlanacağı öğrenildi.
1990’lı yıllarda çiftçinin vazgeçemediği ve Selendi ekonomisine büyük katkı sağlayan tütün, 2000’li yıllarda getirilen kota yüzünden bitme noktasına gelmişti. Son yıllarda tekrar üretimin eski günlere geri döndüğü Selendi’de 2 bin 445 çiftçi tütün üretimi yapıyor.
Manisa’nın Selendi ilçesinde 2016 yılı tütün tespitleri başladı. Özel firmalar tarafından alımı gerçekleşecek olan tütün tespiti için özel firmaların eksperleri olumsuz hava şartlarına aldırmadan sabahın erken saatlerinden itibaren üreticilerin evlerine giderek kontrolleri gerçekleştiriyor. Bu yıl 2 bin 445 çiftçi tarafından üretimi yapılan tütün piyasasında tespitlerin önümüzdeki günlerde tamamlanacağı ve alımların başlayacağı açıklandı.
Bu ay sonu itibari ile teslim alınacak olan tütün için üreticilere ödemeler de teslim tarihinden itibaren 10 iş günü içerisinde yapılacak. Selendi Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız, "Tütünde kalite olarak ilçemiz her zaman Ege Bölgesinde ön sıralarda geliyor. İnşallah bu yıl da üreticilerimizin ürettiği tütünlerin kaliteli iyi durumda. Fiyatların da kaliteyle orantılı olarak daha iyi olacağını bekliyorum." dedi.