Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde ikamet eden ve 4 yıl önce sezaryan doğumla bir erkek bebek sahibi olan 29 yaşındaki Sabriye Aykız, ikinci bebeğini Salihli ilçesindeki özel bir hastanede normal doğumla dünyaya getirdi. Aykız’ın 3 kilo 280 gram ağırlığında normal doğumla dünyaya getirdiği bebeğe Muharrem Yusuf ismini verdikleri öğrenildi.
İlk bebeğinin kilolu olduğu ve doğumun 1 gün geçtiği için sezaryanla gerçekleştirildiğini ifade eden Aykız, “İlkinde de normal doğum istiyordum, sağlık durumumdan dolayı sezaryanla doğum yapmıştım. İlk bebeğimde gerçekleştiremediğim normal doğumu, bu kez Medigüneş Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Okan Arslan’ın kontrolünde gerçekleştirdim. Şuan çok mutluyum. Çünkü doğumdan sonra rahatlıkla yürüyorum. Ancak sezaryanla doğumda 1 hafta yatmak zorunda kalmıştım” diyerek, doğum yapacak olan tüm anne adaylarına normal doğumu önerdi.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Okan Arslan ise, “Eskiden ‘Bir kere sezaryan eşittir hep sezaryan’ kuralımız vardı. Bu daha önce sezaryanla doğum yapmış bir kadının, sonraki doğumları da sezaryanla doğumu gerçekleştirmek zorunda olduğu anlamına gelirdi. Ama günümüzde, cerrahi tekniklerin değişmesi ve yapılan çalışmalarda, korkulan, rahmin yırtılması gibi olası risklerin düşünülenden daha az olduğunun tespit edilmesi, bu görüşü tekrar gözden geçirmemizi gerektirdi” dedi.