Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesinin Atatürk Mahallesinde bulunan derede yaptığı temizlik çalışmalarıyla daha temiz bir çevre inşa ederek, olası su taşkınları için önlem aldı.
MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa genelindeki derelerde yürüttüğü temizlik çalışmalarıyla su taşkınlarına önlem geliştiriyor. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Yunusemre ilçesi Atatürk Mahalle Muhtarlığı’nın talebi doğrultusunda, mahallede bulunan derede temizlik çalışması gerçekleştirdi. MASKİ ekiplerince yapılan çalışma ile yağışlı havalarda karşılaşılan taşkın tehlikesi ortadan kaldırıldı. Çeşitli iş makineleriyle temizlenen dereden çıkan hafriyat, Büyükşehir Belediyesi’nin atık depolama alanına taşındı.

“Derede 10 yıldır hiçbir çalışma yapılmadı”
MASKİ Genel Müdürlüğü’nün derede gerçekleştirdiği çalışmanın mahalle için önemli olduğunu belirten Atatürk Mahalle Muhtarı Aydoğan Yolcu, “5-10 yıldır bu derede hiçbir çalışma yapılmadı. MASKİ Genel Müdürlüğü’müze yaptığımız başvuru ile çalışmalar hemen başladı. Artık yağışlar yoğunlaşıyor. Bu yüzden bu hizmet mahallemiz için önemli. Yapılan çalışmalardan çok memnunuz. Mahallem ve şahsım adına başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e, MASKİ Genel Müdürümüz Sayın Yaşar Coşkun’a, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanımız Sayın Ulvi Kaynak’a ve bu çalışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.