Turgutlu Belediyesi, günümüz teknolojisini kullanarak coğrafi tabanlı etkin belediyecilik hedefi doğrultusunda Kent Bilgi Sistemi’ne geçiş yapıyor. Saha çalışmalarının başladığı sisteme yönelik konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Halkımıza daha etkin ve verimli hizmet verebilmek adına Kent Bilgi Sistemi’ne geçiş yapıyoruz. İlçemizin röntgeni diye nitelendirebileceğimiz çalışmalarımız sonucunda pek çok doğru bilgiye hızlı ve kolay ulaşım sağlayacağız” dedi.
Çalışmalarını belediyecilik hizmetlerini her yönüyle zamanın şartlarına uyarlamak hedefiyle sürdüren Turgutlu Belediyesi, Kent Bilgi Sistemi’ne (Coğrafi Bilgi Sistemi) geçiş hazırlık yapıyor. Bu kapsamda uzmanlar tarafından sistemin iş ve işleyişine yönelik olarak Belediye Başkanı Turgay Şirin, Başkan Yardımcıları İskender Tunç ve Mithat Erden ile daire müdürlerinin katıldığı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzmanı Harita Mühendisi Umut Can ve Teoman Turhal tarafından verilen teorik bilgilendirmede, örnek belediye üzerinden sistem işleyişi anlatıldı. Konuya yönelik bilgi veren Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, hedeflerinin Turgutlu’yu günümüz teknolojisini kullanarak coğrafi tabanlı ve etkin bir şekilde yönetebilmek olduğunu ve bu doğrultuda da önemli bir adım attıklarını söyledi.
"Saha çalışmalarına başladık”
Kent Bilgi Sistemi’ne yönelik saha çalışmaların başladığını duyuran Başkan Şirin, “İlçemizin fiziki mekanlarına dair geniş çaplı bir saha çalışmasına başladık. Şuanda oluşturduğumuz 12 kişilik ekip, ellerindeki tablet bilgisayarlarla sahada çalışarak sokak, cadde ve numarataj fotoğraflandırması yapıyor. Buna müteakip vatandaşlarımızla birebir görüşmelere başlanacak. Yaklaşık 8 ay sürecek olan bu saha çalışmalarından elde etiğimiz bilgileri Kent Bilgi Sistemi veri tabanı içerisine ekleyerek, belediyemizin daha etkin ve verimli çalışmasına olanak sağlayacak, vatandaşlarımızın sicil, tapu kaydı, ada, parsel gibi bilgilerine kolay erişim olanağı sunacağız. Çalışmalar kapsamında bütün kent bilgi sistemleri gereksinimlerinin tek bir çatı altında toplanacağı sistemde nüfus, taşınmaz, mülkiyet, altyapı, tesisat ve abonelik gibi bilgiler sisteme işlenerek bu verilerin kaynağı ve yasal sahipleri olan kurumlar ile de online entegrasyon sağlanacak ve bunun neticesinde daha verimli hizmet sunulması sağlayacağız. Böylelikle bürokratik işlemler nedeniyle zorlaşan ya da uzun süren iş ve işlemler daha kolaylıkla, kısa zaman içerisinde yapılabilir hale gelecek. Kent bilgi sistemi çalışmaları tamamlandığında belediyemizin kurumsal kimliğinin içerisinde e-belediyecilik işlemleri de büyük ölçüde tamamlanarak kurumumuzun en üst standartlara ulaşması sağlanmış olacak” dedi.