Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgutlu’nun Mimar Sinan Caddesi’ne yağmur suyu hattı döşeyerek, su taşkınları yaşanmasının önüne geçecek.
MASKİ Genel Müdürlüğü, nokta atışlar yaparak, uzun yıllardır süregelen sorunları bıçak gibi kesiyor. Bu kapsamda, yağışlı havalarda Ankara asfaltına kadar su birikmesine neden olan Mimar Sinan Caddesi’ne yağmur suyu hattı döşenecek. Hattın yapılacağı caddede MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü İbrahim Kutar ile birlikte incelemelerde bulundu. Yağmur suyu hattı sayesinde merkez mahallelere kadar ilerleyen sular taşınarak günlük hayatı etkilemesinin önüne geçilecek. Yaklaşık 2 bin metre uzunluğunda döşenecek olan hat, vatandaşların yağışlı havalarda rahat bir nefes almasını sağlayacak.
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, geçmiş dönemlerde planlanmamış işleri düzene koymak için yoğun mesai harcadıklarını söyledi. Aslay, “Turgutlu ilçemizde Mimar Sinan Caddesi’ne yağmur suyu hattı döşeyerek, vatandaşlarımızın yaşadığı yağmur suyu çilesini sona erdireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan aldığımız güç ile MASKİ olarak geçmişten gelen bütün sorunları vatandaşlarımıza unutturacağız. Projesini hazırladığımız çalışma için yapım ihalesine çıkacağız. Çalışma yapacağımız mahallede proje üzerinde sahada bir çalışma yaptık” ifadelerini kullandı.