Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesi Yağcılar Mahallesi’ndeki depo inşa çalışmasıyla içme suyunu daha sağlıklı ve yeterli hale getirirken, yürüttüğü dere temizlik işlemiyle de mahalleyi kış mevsimine hazırlıyor.
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde yaptığı çalışmalarla mahallelerin yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Yunusemre ilçesine bağlı Yağcılar Mahallesi’nin de birden çok sıkıntısına müdahale eden MASKİ, sürdürdüğü işlemlerle mahallenin sorunlarını bir bir çözüme kavuşturuyor. MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı, mahallenin yıllar önce yapılan ve ihtiyacı karşılamakta zorlanan içme suyu deposunun yerine yeni bir depo inşa ediyor. 200 metreküp kapasitesindeki yeni kompozit depoya ait inşaat çalışmaları başladı. MASKİ ayrıca mahallenin içinden geçen derede de temizlik çalışması yürütüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın 4 farklı noktada yaptığı dere temizlik işlemiyle Yağcılar daha temiz ve sağlıklı bir hale getirilirken, kışın meydana gelebilecek taşkınlar için de önlem alınıyor.
MASKİ’nin mahalleyle ilgili çalışmaları hakkında bilgi veren Yağcılar Mahalle Muhtarı İbrahim Zeybek, “Bundan 40-50 yıl önce yapılan içme suyu depomuz yetersiz geliyordu. Bunun üzerine MASKİ’ye müracaat ettik. Sağolsunlar, yeni depomuzla ilgili yürütülen projeyi tamamladılar. Şuan da kompozit depomuzun inşaatı başlamış durumda. Bundan sonra daha temiz ve daha sağlıklı suya kavuşacağız diye düşünüyorum. Bunun yanında yeni bir sondaj kuyusu açmayı da planlıyoruz. MASKİ Genel Müdürlüğümüz, yaptığımız her talebe anında cevap verip müdahale ediyor. Yağcılar Mahallesi gelişime müsait bir yer. Şuan MASKİ tarafından yapılan bir de kanalizasyon ve içme suyu hattı projelerimiz var. Eskiyen içme suyu borularımız yenilerek, kanalizasyonu olmayan hanelerimize hat yapılacak. Onları da ilerleyen dönemler içerisinde yapacağız inşallah. Ayrıca mahallemizdeki deremizde 4 noktada temizlik çalışması yapılıyor. Bu çalışmaların hepsi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve MASKİ’ye köyüm ve şahsım adına şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.