Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, DİKA olarak haziran ayında Birleşmiş Milletlere (BM) proje gönderdiklerini belirterek, projelerinin 4 bin 300 proje arasında ilk 10’a girdiğine dikkat çekti.
DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Ekvator’un başkenti Kito’da düzenlenen Habitat Konferansı’nı değerlendirdi. DİKA Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Altındağ, kentleşme ve sürdürülebilir kalkınma alanında dünyanın en önemli organizasyonlarından biri kabul edilen konferansta Mardin’in tanıtımını yaptıklarını söyledi. Konferansın kendileri açısında çok güzel geçtiğini kaydeden Altındağ, “Biz DİKA olarak haziranda BM’ye proje gönderdik. 4 bin 300 projenin içinde bizim projemiz ilk 10’a girdi. Kabul edilen 250 projenin içinden Mardin DİKA’nin projesi de vardı. Bu çok tarihi bir olay, tarihe tanıklık yapmak bu olmalı. Konferansın ilki Kanada Vancour’da, ikincisi İstanbul’da 1996 yılında yapıldı. Üçüncüsü 17-20 Ekim 2016 tarihleri Ekvator’un başkenti Kito gerçekleştirildi. Konusu yaşanabilir kentler ve kentlerin insana uyumuydu. Tabi orada göç ve işsizlik de konuşuldu. Biz orada Mardin’i anlattık, konu Mardin olunca bir farkındalık oluşturduk. Salonda müthiş bir sempati de vardı. Böyle önemli bir toplantıda bulunmaktan keyif aldık, çünkü Türkiye delegasyonu olarak katıldık. 4 bin 300 projenin içinden ilk 10’a girmek gerçekten çok farklı bir olay, çok sevindiricidir. Tüm arkadaşlarımı buradan bir kez daha tebrik ediyorum. Bu büyük bir mücadelenin sonucuydu” dedi.
Konferansta Mardin’in tarihini, mimarisini ve teleferik projesini anlattıklarını belirten Altındağ, yine araç trafiğinin insan ve turizm üzerinde yapmış olduğu etki ve tepkiyi dile getirdiklerini kaydetti. Altındağ, “Bu projelerimi turizm konusunda çok katkısı olacağını onlarda kabul etti. Hatta balon turizminin bile belki Kapadokya kadar nitelikte olacağını resimlerle anlattık. 160 ülkenin 158’i konferansa hazır bulundu” diye konuştu.