Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla Mersin’e gelen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 1. Muharip Filotillası Komodoru Kurmay Kıdemli Albay Selçuk Akarı ile TCG Giresun (F-491) Gemi Komutanı Deniz Kurmay Binbaşı Hakan Timur’u kabul etti.
Yaptığı konuşmada kabulden duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Çakacak, 1. Muharip Filotillası Komodoru Kurmay Kıdemli Albay Akarı ile TCG Giresun (F-491) Gemi Komutanı Deniz Kurmay Binbaşı Timur’un Mersin’i ziyaretlerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi önemli bir gün ile aynı zamanda olması ve bu program dahilinde Mersin Limanı’nı da ziyaret etmelerini son derece anlamlı bulduğunu ifade etti. Vali Çakacak, komutanlara ve ekiplerine görevlerinde başarılar diledi.
1. Muhrip Filotillası Komodoru Akarı ise Mersin Limanı’nda bulundukları süre içerisinde devletin denizlerdeki gücü olan donanmanın saygın gemilerini halkın ziyaretine açacaklarını belirtti. Akarı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerle de gemide verilecek olan öğle yemeği programında buluşacaklarını söyledi.