Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin bu yıl 10’uncusunu düzenlediği ‘3 Ocak Kurtuluş Kupası Kurumlar Arası Futbol Turnuvası’nda sona eren grup maçlarının ardından ön elemeye kalan 16 takım arasında kuralar çekildi.
3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen ve Mersin genelinden 31 kurum takımının katıldığı turnuvanın grup maçlarında, Mersin Üniversitesi, Toroslar Belediyesi, Türk Telekom İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Yenişehir Belediyesi, Deniz Kartalları, Tarım İl Müdürlüğü, Mersin Barosu, İl Milli Eğitim, Karayolları, Adliye, Deniz Gücü, Büyükşehir Belediyesi, İŞKUR İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Akdeniz Belediyesi ön elemeye kaldı.
Turnuvanın ön eleme kura çekimi belediye encümen salonunda, turnuva komite üyeleri ve kurum takımlarının temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Sporseverler, Korukent Mahallesi’nde bulunan Gençlik Merkezi ile Güneykent Mahallesi’ndeki Anafartalar Spor Kompleksi’nde oynanacak olan ön eleme müsabakaları ile turnuva ile ilgili puan durumu, istatistik tablosu ve maç sonuçlarını Toroslar Belediyesi’nin internet sitesinden öğrenebilecekler.
Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kurumlar arasında birlik, beraberlik ve kaynaşmayı daha da arttırmak amacıyla başlatılan turnuvanın bugüne kadar fair play çerçevesinde geçtiğini söyledi. Mersin halkını da müsabakaları izlemeye davet eden Başkan Tuna, ön eleme müsabakalarına katılan tüm kurum takımlarına başarılar diledi.