Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ve arkadaşlarını anmak amacıyla geleneksel hale getirdiği aşure etkinliğinin bu yıl 3’üncüsünü düzenledi. Eş Başkanlar Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, “Aşure Kazanları Barış İçin Kaynıyor” çağrısıyla düzenlenen aşure etkinliğinde konuklara elleriyle aşure dağıttı.
Muharrem ayında tutulan Muharrem Orucu’nun bitiminin ardından Akdeniz Belediyesi merkez hizmet binası bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe, Eş Başkanlar Mutlu ve Türk’ün yanı sıra Mersin Cem Evi ile Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Alevi inancında dinsel ritüeller ve yemeklerde gerçekleştirilen Gülbeng Duası’nı Kazım Aktepe okudu.
Duanın ardından bir konuşma yapan Eş Başkan Mutlu, Akdeniz Belediyesi olarak bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdikleri aşure etkinliğine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Aşurenin, erkler tarafından dayatılan tekçiliğe karşı bir çeşitlilik ve renklilik olduğunu vurgulayan Mutlu, “Kerbela’da 680 yılında Hz. Hüseyin’in Yezit’e karşı verdiği direniş, insanlığa mal oldu. Bugün aslında 21’inci yüzyılın başında, modern Yezitlere karşı bizler de Hüseyin’in direniş çizgisini savunuyoruz. İşte onun için bir aradayız. Aşure etkinliklerini biz sadece sıradan bir etkinlik olarak görmüyoruz. Aksine bu etkinliğin manasının tüm topluma mal edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Etkinlikte, Alevi Dedesi Kazım Baran, bağlaması eşliğinde deyişler ve türküler seslendirirken, Mersin Cem Evi Semah Grubu da bir gösteri sundu. Etkinliğin sonunda Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, aşure kazanlarının başına geçerek konuklara elleriyle aşure ikram ettiler.