Mersin’in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Şevket Can, 2017 yılında mega projeleri hayata geçireceklerini söyledi.
Tarsus Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci toplantısında bütçeyi görüştü. Açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından önceki meclis zabıt tutanağı oy birliğiyle kabul edildi. Mecliste, Tarsus Belediyesinin, 2017 Mali Yılı bütçesi madde madde tek tek okunup oylamaya sunuldu. Oy birliğiyle kabul edilen Tarsus Belediyesi bütçesi 187,757,000 TL olarak belirlendi.
Alınan kararların kente ve Tarsuslulara hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Belediye Başkanı Şevket Can, meclis üyelerine ve belediye çalışanlara teşekkür etti.
Yapılan her hizmetin Tarsus halkının menfaati için olduğunu, Tarsus’un problemlerini hep birlikte çözeceklerini söyleyen Başkan Can, 2017 bütçesinin bu amaca hizmet etmek üzere planladıklarını belirtti. Can, “Hepinize teşekkür ediyorum. Bütçe ile ilgili almış olduğumuz kararları şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bütçemize baktığımız zaman bütün bunlar yaklaşık maliyetlerdir. Ama biz geçen seneki bütçeyi tutturma oranımız yüzde 95.6 idi. Mevcut bütçeyi bu dereceyle yani yüzde yüze yakın bir değerle tutturan belki de örnek bir belediyeyiz. Aynı şekilde arkadaşlarımız yapılacaklardan yola çıkarak bütçe oluşturmak için mücadele etti. Emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bütçemize bakıldığında 187 milyon giderimiz, 147 milyon gelirimiz görünüyor. Yani bu kasamızda 40 küsür milyon para olduğunu gösteriyor. Bizler tamamen yatırıma yönelik harcamalarda bulunuyoruz. 2017 yılı projelerimizi hayata geçirme yılı olacak” dedi.