Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından Şahin Mahallesi’nde yaptırılan taziye evinin temeli törenle atıldı.
Temel atma törenine katılan Belediye Başkanı Şevket Can’ı mahalle sakinleri ve çocuklar etrafından adeta sevgi çemberi oluşturdular.
Açılış konuşması yapan Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Muhtar Aydın, “Başkanımıza bu hizmeti için teşekkür ediyorum. Kendisine daha önce Taziye evi ihtiyacımızı iletmiştik. Sağolsun hemen işleme aldı. Zaten Şevket Başkanımız bizim fahri muhtarımız. Hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Mahalle muhtarların veya mahalle sakinlerinin istekleri doğrultusunda hizmet yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus olarak büyük bir aile olduklarını söyledi. Can, “Göreve geldiğimizde bu güne kadar 16 hizmetin açılışını gerçekleştirdik. Mahallelere yapacağımız hizmetler konusunda mahalle sakinleriyle ve muhtarlarımızla görüşüyoruz. Şahin Mahallemizde de muhtarımız ve mahalle sakinlerimiz taziye evi isteklerini bize ilettiler. Bizde genelde taziye evlerini camilerin yan taraflarına yada kamulaştırabileceğimiz yerlere yapıyoruz. Burayı ziyaret ettiğimizde boş bir arsanın olduğunu tespit ettik. Ama arsanın da bize ait olmadığını gördük. Sağolsun emekli eğitimci Uğurlu Nokay hanımefendi arsa sahibi. Burdan şükranlarımı sunuyorum. Kendisinden bu arsayı satın aldık. Bu arsayı aldıktan sonra buraya bir yapımcı iş adamı gerekiyordu. Sağolsun Gürdemir İnşaat sahipleri İsmail Demir ve Sabri Gürbüz bey ricamızı kırmadılar. Madem böyle hayırlı bir iş var, bizde bunun yapımını üstlenelim dediler. Sonuç olarak bu taziye evinin yapımını Gürdemir İnşaat yapacak, belediyemizin cebinden hiçbir şey çıkmayacak. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Tarsus’un bütün mahallelerine hizmet verdiklerini ifade eden Başkan Can, “Tarsus’ta 45 mahallemiz var. 45 Mahalleye hizmet yapmak istiyoruz. Her mahallemize eserler bırakmak istiyoruz. Bundan daha önemlisi de bu 45 mahalle de hiçbir ayrım yapmadan elele gönül gönüle yaşamak istiyoruz. Muhtarımda bilir ki, bu mahalle 2004 yıllarından önce bu mahalleye cenaze arabası giremezdi. Çamurdan vatandaşlarımız evlerinden dışarı çıkamazlardı. Ama şu anda çok şükür bu eksikliklerin hepsi giderildi. Eksikler yok değil mi? Elbette var. Bu mahallemizin gençlerine yönelik geçen hafta burayı ziyaret ettiğimde inşallah yakın bir tarihte gençlerimizin spor yapabileceği bir halı saha yapmaya karar verdim. İmarla ilgili çalışmalarımız bittiğinde ise birkaç mahallemizin ortak kullanabileceği bir Pazar yeriyle ilgili proje yapacağız. Yeter ki, biz şehrimizde birlik içinde yaşayalım. Biz büyük bir aileyiz ve bu ailenin içinde Şahin mahallesi de var, Fahrettinpaşa mahallesi de var, Yeşil mahallesi de var, Yeni mahallesi de var. Tarsus’ta yaşayan bütün vatandaşlarımız ailemizin birer ferdidir. Dinimiz bir, Allah’ımız bir, bayrağımız bir, vatanımız bir. Biz yeter ki art niyetli insanlara fırsat vermeyelim kardeşliğimizi bozdurmayalım. Mahalle sakinlerine ve konuklarımıza geldiklerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Taziye evi Şahin Mahallemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Başkan Can, taziye evi bay ve bayan olmak üzere 2 bölümden oluştuğunu, yemek ve konuk ağırlama bölümlere ayrı ayrı olup, toplam 280 kişi kapasitelidir ve 737 m2 arsa üzerine inşa edildiğini söyledi.
Yapılan dua ve kesilen kurbanın ardından taziye evinin temeli atıldı. Başkan Can, kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocuklara top ve bebek dağıttı.