Mersin’in Tarsus Belediyesi’nin Avrupa Mükemmellikte Finalist Ödülü almasından dolayı Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, öğle yemeğinde belediye tesislerindeki futbol sahasında personeli ile bir araya gelerek ödülün sevincini bütün belediye çalışanlarıyla sucuk ekmek yiyerek kutladı.
Tarsus Belediye Başkanı Can, Tarsus Belediyesi olarak, halka sundukları hizmetlerin kalitesini tescil ettirdiklerini söyledi. Mükemmellikte Finalist Ödülü için belediye tesislerinde kutlama programı düzenleyen Başkan Can, "Kurumsal Kalite ve Mükemmellik Yolculuğumuz başlamıştır" dedi.
29 Eylül 2016 tarihinde İtalya’nın Milano kentinde, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) tarafından Tarsus Belediyesi’ne verilen Mükemmellikte Finalist Ödülü’nün tüm Tarsus halkının gururu olduğunu vurgulayan Can, "Görevi kendisinden devraldığımız, bugün Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz döneminde, vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetlerin kalitesinin tescil ettirilmesi kapsamında, sürekli, ilkeli, kaliteli, yasalara ve standartlara uygun belediye hizmetleri sunmak amacıyla Kurumsal Kalite ve Mükemmellik Yolculuğumuz başlamıştır" dedi.
İlk olarak 2004 yılında ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi aldıklarının da altını çizen Can, "Kurumumuzda, vatandaş ve çalışanların memnuniyetleri ve beklentileri alınarak sürekli iyileştirme yapmak bir yönetim biçimi olarak kabul edilmiş, hedefimiz ’kişilerle değil, sistemlerle yönetilen belediye olmak’ olarak belirlenmiştir. Bu amaç ve hedef doğrultusunda, Kalite ve Mükemmellik yolculuğumuzda, Türkiye Kalite Derneği tarafından yürütülen süreçte, 2013 yılında Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü alan ilk ve tek belediye olma başarısı elde edilmiştir. Türkiye’de elde edilen bu başarının ardından 2015 yılında EFQM’e (Avrupa Kalite Yönetim Vakfı) kurumsal üye olduk ve 2016 yılında Avrupa Mükemmellik Ödülü’ne başvuru yaptık. EFQM tarafından, belediyemizin mükemmellik modeli uygulamaları detaylı bir şekilde incelenmiş ve ’Finalist’ olduğumuza karar vermişlerdir. Finalistlik Ödülü, 29 Eylül 2016 tarihinde, İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen EFQM Forum 2016’da kurumumuza takdim edilmiştir. EFQM Mükemmellik Ödülü değerlendirmeleri sonucunda finalist olanlar, iyi yönetilen ve örnek olarak kabul edilen kurum ve/veya kuruluşlardır. Bu kurumlar, ’Liderlik, Vatandaş Odaklılık, Değişim Yönetimi ve Değişime Uyum, Yenilikçilik, Toplumsal Sorumluluk, Çalışanlara Değer Verme, Diğer Kurumlarla İşbirlikleri Yapmak’ gibi alanlarda yönetim anlayışları ve yaptıkları uygulamalarla örnek gösterilirler. Bu sonuçla Tarsus Belediyesi, Avrupa Mükemmellik Yolculuğuna başvurduğu ilk yılında Finalist olarak kabul edilen 15 kurumdan biri olmuştur. Finalistler arasında dünya çapında bilinen Bosch firmasının Almanya ve Portekiz’de fabrika veya şirketleri, Madrid’te bir yerel yönetim, İngiltere’den bazı okullar ve Türkiye’den İETT ile Coca-Cola İçecek A.Ş.’nin Türkiye’deki tüm fabrikaları bulunmaktadır. Tarsus Belediyesi olarak önce Türkiye’de ardından Avrupa’dan bu ödülleri alabildiğimiz için gurur ve mutluluk duymaktayız. Bu başarılardan sonraki hedefimiz; 2017 yılında Avrupa Mükemmellik Ödülü’ne yeniden ve Türkiye Mükemmellik Ödülü’ne ilk kez başvuru yaparak, vatandaşlarımıza sunduğumuz ürün ve hizmetlerin tescil ettirilmesine devam etmek, Tarsus’un ve belediyemizin adını çeşitli platformlarda duyurarak tanıtıma katkı sağlamaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da tüm çalışma arkadaşlarımın gereken fedakarlığı, gayreti ve emeği göstererek başarılarımızın devam etmesini sağlayacağına inanıyor, ödüllerin alınmasında emeği geçen yardımcılarıma, danışmanlarıma, müdür, yönetici ve diğer tüm çalışma arkadaşlarım ile bu başarıları elde etme fırsatı ve desteği veren Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum.’’ dedi.
Öte yandan belediye tesislerinde düzenlenen yemekli programa protokol üyeleri, meclis üyeleri, basın mensupları ve belediye çalışanları katıldı.