Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Silifke Organize Sanayi Bölgesinde faaliyette olan fabrikaların sahipleri ve yöneticileri ile bir araya gelerek istek ve önerilerini dinledi.
Göksu Otel Restaurantında düzenlenen yemekli toplantıya Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Savar, Mehmet Kafes, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ahmet Turgut ile Organize Sanayi Bölgesinde faaliyette olan işletmelerin yöneticileri katıldı.
Silifke’nin köprü, imar durumu, kentsel dönüşüm, otogar, Göksu Irmağı çevresindeki düzenleme, otopark, sosyal alanlar gibi bir çok konunun karşılıklı görüşüldüğü toplantıda Başkan Turgut, "Düşünüp de yıllarca yapılmamış dediklerimiz Silifke’nin temel ihtiyaçlarıdır. Bunlar büyük projeler değil temel ihtiyaçlardır. Bu ihtiyaçlar da yıllarca sağlanmamış” dedi.
1997 yılında başlayan Organize Sanayi Sitesi serüveninin 2016 sonuna gelindiğinde çok büyük bir aile haline geldiğini ifade eden Turgut, şöyle devam etti:
"Biz kendimizi şanslı hissediyoruz. Gerçekten zor ve büyük bir başarılmış. Emeği geçenler teşekkür ediyorum. Biz aslında bu dönemde yönetici olmak hasebiyle hazıra konmuş oluyoruz. 92 Hektarlık bir alanda bulunan Organize Sanayi’de şuanda elimizde 2 tane parselimiz kaldı. Bütün parseller dolmuş durumda. Organize Sanayi Silifke için çok büyük bir şans, bu şansında farkındayız. Belediye anlamında sorumlu olduğumuz alanın çok geniş olması, bizim birebir herkesle iletişim halinde olmamızı zorlaştırıyor. Ben Organize Sanayi’de bütün işletmeleri ziyaret edip sohbet edeyim, beraber zaman geçirelim ama bu çok fazla mümkün olmuyor. Bunun eksikliğini hissediyordum. Bu nedenle davetiyeleri tek tek gelerek kendim getirdim ve görüştüm. Bu yemeğin amacı belediye anlamında bizim sizlere ne gibi katkılarımız olur. Önerileriniz ve beklentileriniz nedir bunları öğrenmek ve görüş alışverişi yapmaktır.”
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ise Organize Sanayi Bölgesinin bu hale gelmesinin çok kolay olmadığını belirterek, “Sorunlarımız bitmiyor. Mutlaka sorunlar yaşıyoruz. Bundan sonra daha çok bir arada olmak hepimizin talebi. Memleketimizin içinde bulunduğu sıkıntılar var. Sıkıntılı süreçlerden geçiyoruz. Bunlar inşallah aşılacak. Her çekilen sıkıntı, feraha doğru gidilen öncülüktür. Daha iyi şeyler olacağına inanıyorum" dedi.