Mersin’in Bozyazı ilçesinde Muhtarlar Günü, düzenlenen törenle kutlandı.
Bozyazı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Muhtarlar Günü kutlama programına, Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mehmet Baturay, muhtarlar, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende, Bozyazı muhtarları adına Tekeli Mahallesi Muhtarı Süleyman Fidan tarafından Atatürk Büstüne çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Törende bir konuşma yapan Tekeli Mahallesi Muhtarı Fidan, Atatürk’ün ‘Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır’ sözünü anımsatarak, “Biz muhtarları onurlandırarak 19 Ekim gününü Muhtarlar Günü olarak kabul eden devlet büyüklerine teşekkür ederim” dedi.
Muhtarların, iyi günde, kötü günde her zaman halkın en yakınında, devlet zincirinin il halkası, devlet ile vatandaş arasında en kısa yol ve vatandaşın başvurabileceği ilk devlet kapısı olduğunu belirten Fidan, “Bildiğiniz gibi bazı özel günler vardır. Mesela, Anneler Günü, Babalar Günü, Öğretmenler Günü gibi. Bu günlerin özelliği o günlerde kişilerin, kurumların, kuruluşların özel olarak hatırlanmasıdır. Bozyazı muhtarları adına günümüzü kutlayıp, programımıza katıldığınız için teşekkür ederim” diye konuştu.
Tören bitiminde Bozyazı Belediye Başkanı Ballı, muhtarları belediyeye davet ederek makamında ağırladı.