Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli öğrencilerin motivasyonunu artırmak amacıyla Anamur ve Aydıncık ilçelerine “Engelsiz Gezi” düzenledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin moral ve motivasyonunu sağlayacak sosyal faaliyetlerine de hız kesmeden devam ediyor. Engelliler Dairesi Başkanlığı, İbni Sina Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde öğrenim gören ve yatılı pansiyonda kalan işitme engelli kız öğrencilerin moral ve motivasyonunun artırılması, iletişim becerilerinin geliştirilmesi, kültürel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla Anamur ve Aydıncık ilçelerine ‘Engelsiz Gezi’ düzenledi. Düzenlenen gezide öğrenciler, yaşadıkları şehrin tarihi, turistik ve kültürel değerlerini tanıma fırsatı bulurken, keyifli anlar yaşayarak bilgi edindiler.
Anamur Belediyesi’nin ev sahipliği ile Gilindire Mağarası, Kelenderis Antik Kenti, Aydıncık Limanı, Taş Masa Mevki ve Anemurium Antik Kenti’ni gezen 67 kişilik öğrenci grubu, gönüllerince eğlenerek ören yerlerinde trekking yaptı. Öğrenciler, bu geziyi düzenleyip, Mersin’in tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmelerini sağladığı için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ettiler.