Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin ulaşımına kazandıracağı önemli projelerden biri olan Demokrasi Kavşağı Bat-Çık Projesi’nde adım adım sona yaklaşılıyor.
Tamamlanmasıyla birlikte Mersin trafiğinin rahat bir nefes almasını sağlayacak olan Demokrasi Kavşağı çalışmaları, Mersin Büyükşehir Belediyesi yol yapım bakım ve onarım ekipleri tarafından aralıksız sürdürülüyor. İlk asfaltı kuzey-doğu yan yoluna dökülen kavşağın, köprü üstü kuzey-güney bölümünün plentmiks alt temel çalışmaları ve mekanik işlemleri bitirilerek, BSK asfalt dökümüne başlandı. Köprü üstü kuzey-güney asfaltının tamamlanmasının ardından plentmiks alt temel çalışmaları ve mekanik işlemleri devam eden güney-doğu-batı bölümü asfaltlanmaya hazır hale getirilecek. Bat-çık projesinde tüm saha içerisindeki sinyalizasyon, peyzaj sulama boru sistemleri, MOBESE kamere sistemleri ve her türlü elektrik donanımı çalışmaları bitirilirken, bir hafta içinde sahanın kaldırım ve bordür çalışmaları tamamlanmış olacak.
Saatte 800 aracın geçeceği Demokrasi Kavşağı’nın tamamlanması ile birlikte Mersin trafiğinin biraz daha rahatlaması sağlanacak.