Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Dijital Futbol Turnuvası, renkli görüntülerle başladı. Taktıkları gözlüklerle sahanın tepesine kurulan kameranın görüntülerinden kendilerini kuş bakışı izleyerek futbol oynamaya çalışan oyuncular, ilginç görüntüler oluşturdu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, futbol ile teknolojiyi birleştiren Dijital Futbol Turnuvası’nı bu yıl ilk kez Mersin’de düzenledi. Forum Mersin’in ev sahipliğinde mini futbol sahasında başlayan turnuvaya, 17 yaş üstü futbola ilgisi olan kadın-erkek 128 takım katıldı. Forum Mersin Danışma Ofisi karşısına kurulan stantta yapılan başvuru sonucunda takımların kuraları çekildi ve turnuva başladı. 3’er kişilik oluşturulan takımların oyuncuları, taktıkları gözlüklerle sahanın tepesine kurulan kameranın görüntülerinden kendilerini kuş bakışı izleyerek, futbol oynamaya çalıştı. Bol mücadeleli geçen ilk gün ki maçlarda galip gelen takımlar bir üst tura çıktı. Maçlarda ilginç ve renkli görüntüler oluşurken, izleyenler bol bol güldü.
3 gün sürecek turnuvada, 1. olacak takımın her oyuncusuna birer adet televizyon, 2. takımın her oyuncusuna birer adet bilgisayar, 3. takımın her oyuncusuna birer adet tablet ve 4. takımın her oyuncusuna Forum Mersin tarafından birer adet sürpriz ödül verilecek.