Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Temiz Bir Dünya İçin El Ele’ projesi kapsamında Özel Dinç Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim alan engelli bireyler, Atatürk Caddesi üzerindeki çöpleri toplayarak, tüm vatandaşlara örnek oldu.
Çevreyi temiz tutmayı, geri dönüşüme katkıda bulunmayı ve engelsiz bireylerin çevre konusunda bilinçlenmesini amaçlayan proje kapsamında engelli öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın işbirliği ile Atatürk Caddesi boyunca yerlerdeki çöpleri topladılar. Proje kapsamında “Sağlıklı Yaşam Sağlıklı Çevre İle Olur”, “İnsana Saygı, Çevreye Saygı, Sen de Yap Bunu Kalmasın Kaygı”, “Geri Dönüşüm Çevrenin Dostudur” ve “Temiz Bir Dünya İçin El Ele” yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler, belediyenin süpürme aracına da bindiler.
Projeyle ilgili açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, bu faaliyetin toplumun geri kalanına da örnek olması gerektiğini belirterek, “Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımızın engelli çocuklarımızla birlikte gerçekleştirdiği bu faaliyetin engelliler adına erişilebilirliğin, farkındalığın artırılmasına getireceği katkılardan dolayı hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Etkinlikte konuşan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir de çevre bilincinin toplumun her kesimine yayılması amacıyla etkinlik düzenlediklerini ve herkese örnek olmak istediklerini söyledi. Halisdemir, “Çevre temizliği sadece yerel yönetimler sorumluluğunda olan bir durum değil, toplumun her kesiminin mutlaka katkı sağlaması gereken bir durumdur. Arkadaşlarımıza bize katkı sağladıkları için çok teşekkür ediyoruz. Umarım toplumdaki herkes çevreyi temizlemek değil de kirletmemenin temel hedef olduğu ilkesini benimser” diye konuştu.
Özel Dinç Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi eğitmeni Ozan Dinç ise öncelikli amaçlarının engelli çocukları topluma kazandırmak ve insanların içerisinde rahat yer alabilmelerini sağlamak olduğunu, bunu yaparken de çevre bilinci kazandırmak istediklerini ve çocuklarla birlikte sokakları tertemiz yapacaklarını ifade etti.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da etkinlik sonunda engelli öğrenciler ile bir araya gelerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.