Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, Rusya ile ilişkilerin düzelmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Bizden ilaç kalıntısı olmayan kaliteli ürünler isteniyor. Buna harfiyen uymalıyız" dedi.
Erdemli Ziraat Odası tarafından domates üretiminin yaygın olarak gerçekleştiği Kayacı Mahallesi’nde eski köy meydanında çiftçilere yönelik ’ihracat için yapılması gerekenler’ konulu bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda sağlıklı ve kaliteli ürünün önemine dikkat çekildi.
Toplantıda konuşan Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, ilçe ekonomisinin tarıma dayalı olduğunu, çiftçinin limon ve domates ağırlıklı bir üretim gerçekleştirdiğini dile getirdi.
İlçede domates ve limon üretiminin ihracata yönelik gerçekleştirildiğini de ifade eden Şahin, "Son günlerde Rusya ile ilişkilerin düzelmesi çiftçimiz tarafından da olumlu karşılandı. Bundan sonraki süreçte üretimin ve ihracatın artmasını diliyoruz. Bu noktada ihracat yaptığımız ülkelerin bizden beklentileri var. İlaç kalıntısından uzak kaliteli ürün isteniyor. Buna harfiyen uymak mecburiyetindeyiz" dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Türker de ilçede yetiştirilen limon ve domatesin yüzde 70’lik bölümünün ihracata gittiğinin altını çizerek, "Erdemli’de üretilen ürünlerimizde kalıntı çıkmamasına rağmen bizler bu konuya çok dikkat etmeliyiz" diye konuştu.
Toplantı sonunda çiftçilerin konuyla ilgili soruları ziraat mühendisleri tarafından yanıtlanırken, üretim yapılan seralarda incelemelerde de bulunuldu.