Mersin’in Erdemli ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen Muharrem ayı özel aşure programı yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Programa Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da katılarak vatandaşlarla sohbet etti.
Program Erdemli Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. Onlarca kazanda pişirilen aşureler vatandaşlara ikram edildi. Programda konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu tür etkinliklerin en büyük özelliğinin birlik ve beraberliği tesis etmesi olduğunu belirterek, Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini söyledi. Millet olarak sımsıkı bir arada olmanın şu günlerde daha da önemli olduğunu vurgulayan Tollu, bugün Ortadoğu ülkelerinde yaşanan karmaşa durumunu örnek göstererek ibret alınması gerektiğini söyledi. Vatandaşların Muharrem ayını kutlayan Tollu, bu tür önemli günlerin dini ve sosyal anlamda insanları birleştirdiğini ve bu yüzden de belediye olarak bu tür programlara önem verdiklerini ifade etti. En önemli şartın birlik ve beraberlik olduğu vurgusunu yapan Tollu, "Bu memleketin sokaklarında yürüyoruz, her gün karşılaşıyor, selamlaşıyoruz. Siyaset yapacağız diye birbirimize küsmemizin, kırılmamızın bir anlamı yok. Seçim sathında insanlar özgür iradeleriyle oylarını istediği yerlere verirler. O seçim zamanında olacak bir şey fakat şimdi ülkemiz zor durumda. Bizim bir arada olmamız lazım. Buna dikkat edelim. Ayrıca biz yaptığımız hizmetlerle sizlerin karşısına gururla çıkıyoruz. Biz seçimlerde Cenab-ı Hakk’a "rakiplerimiz bu kenti bizden daha iyi yönetecekse, seçimi kazanmayı onlara nasip et” diye dua ettik. Fakat önemli olan şu, Bugün Irak’a gidin, Suriye’ye gidin ve bu durumdaki başka bir yere. Sokakları altından olsa, kaldırımları altından olsa neye yarar? En iyi hizmetleri alsalar neye yarar? İşte bu yüzden birlik ve beraberliğimize zarar getirmeyelim” diye konuştu.
Konuşmaların ardından sahneye Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu çıktı. Vatandaşların çok büyük ilgi gösterdiği programda Hatipoğlu, sunumuyla insanları memnun etti. Erdemli Belediyesine ve Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya teşekkür eden Hatipoğlu, programda dini bilgiler aktardı. Böylesine güzel bir kalabalığa hitap etmenin mutluluk verici olduğunu ifade eden Hatipoğlu, yeni gelen nesilden umutlu olduğunu sözlerine ekledi.
Program sonrasında Belediye Başkanı Tollu, Hatipoğlu’na İstiklal Marşının yazılı olduğu bir biblo ve Türk Bayrağı armağan etti.