Mersin’in Erdemli ilçe Belediyesi tarafından bu yıl 2. düzenlenen Kızkalesi Medya Günleri etkinliği, birçok gazete, dergi, tv ve internet sitesinde yer aldı.
Etkinlik çerçevesinde 7 ilden 150 gazeteci 3 gün boyunca Erdemli’de kaldı. Süre içerisinde düzenlenen gezi programlarına katılarak belediye hizmetlerini bire bir görme şansı yakalayan medya mensupları ayrıca yapılan söyleşilerde belediye hizmetlerini izleme imkanı buldular. Etkinlik sonrasında bölgelerinde Erdemli Belediyesi hizmetlerinden ve Kızkalesi Yerel Medya Günleri etkinliğinden bahseden medya mensupları, Erdemli Belediyesinin başarılarından bahsettiler. Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun sonuna kadar ödüllü belediyeci vasfını hak ettiğine değinen gazeteciler, kendi belediyelerine de Erdemli Belediyesini örnek gösterdiler. Radyo, tv, gazete, dergi ve internet haber sitelerinde uzunca bir süre gündemi meşgul eden Erdemli Belediyesi’ne, aynı zamanda köşe yazarları da köşelerinde yer verdi. Ayrıca sosyal medya üzerinden de etkinlik yoğun bir şekilde paylaşıldı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu hizmetleri öncelikle Allah rızası gözeterek yaptıklarını, vatandaşların mutlu olmasını, Erdemli’nin hem fiziki hem de sosyal anlamda gelişmesini istediklerini belirterek, daha yapacak çok işlerinin olduğunu vurguladı. Erdemli’nin tanıtılması noktasında emeği geçen herkese ve özellikle de bölge gazetecilerine teşekkür eden Tollu, “Özel bir çaba sarf etmenize gerek kalmadan yaptığımız hizmetler zaten kendi kendini tanıtmaya yeterli oluyor. Bu noktada bizlere destek veren tüm medya mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Memleketimizi, hizmetlerimizi tanıtmak bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Dolayısıyla gerek radyo, televizyon, gazete, dergi ve internet haber sitelerinden olsun gerekse de sosyal medya üzerinden olsun bu çabamıza destek olan, katkı sunan herkese bir kez daha sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizim kulaklarımız, beynimiz, gözlerimiz dedikodulara kapalıdır. Biz laf üretmiyoruz. Bu tür şeylerle kaybedecek fazla zamanımız yok. Biz hizmet üretiyoruz. Doğru bildiğimiz yol budur ve bu yolda da yürümeye devam edeceğiz Allah’ın izniyle” dedi.
Tollu, bundan sonraki süreçte daha çok hizmet, daha çok tanıtım vurgusu yaparak, Erdemli’nin gelişimini sürdüreceklerini ifade etti.